window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Do Filetowania

Noże Do Filetowania - sprawdzą się idealnie do plastrowania mięs i wędzonych ryb. Idealne do przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.
Noże Do Filetowania

Noże Do Filetowania

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 15,5cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Cena:

49,00 zł

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 20cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

59,00 zł

szt.

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm

Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm
Kanetsune 420J2 Japoński Nóż Do Ostryg 21cm

Opis: Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje bezproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

75,00 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Saku Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

119,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm

Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm
Satake Misaki Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 20cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Sword Smith Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake MV Natural Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,00 zł

Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm

Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm
Satake Masamune Japoński Nóż Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

149,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm
Satake Satoru Japoński Nóż Do Filetowania 17cm

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.
  • nowość

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Deba 16cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Deba 16cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Deba 16cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.
  • nowość

Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm

Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm
Satake MV Pakka Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm
Satake Sword Smith Black Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Satoru Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Katsu Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

239,00 zł

szt.

Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Satake Tsuhime Black Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

259,00 zł

Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm
Tamahagane Sakura AUS-6A Japoński Elastyczny Nóż Do Ryb 16cm

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Cena:

299,00 zł

Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82

Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82
Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82

Opis: Poręczny, wszechstronny nóż, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

325,00 zł

szt.

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 21cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 21cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 21cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

329,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

339,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.
  • nowość

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 24cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Sujihiki 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.
  • nowość

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012
Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm

Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm
Satake S/D SK-5 Rdzewny Japoński Nóż Deba 15cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywnai pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

439,00 zł

szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl