window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Do Filetowania

Noże Do Filetowania - sprawdzą się idealnie do plastrowania mięs i wędzonych ryb. Idealne do przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.
Noże Do Filetowania

Noże Do Filetowania

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

334,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

365,00 zł

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

359,00 zł

szt.

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

99,00 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

239,00 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

189,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

339,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

449,00 zł

szt.
  • nowość

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Opis: Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

639,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30
Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

589,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47
Global Japoński Nóż Do Plastrowania Sashimi-Yo 25cm G-47

Opis: Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

559,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106

Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106
Global Japoński Nóż Kiritsuke 24cm G-106

Opis: Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

459,00 zł

szt.
  • nowość

Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82

Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82
Global Japoński Nóż Uniwersalny Do Sushi 14,5cm GS-82

Opis: Poręczny, wszechstronny nóż, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

325,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95

Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95
Global Japoński Nóż w Stylu Hiszpańskim Do Szynki 25cm G-95

Opis: Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

499,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41

Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41
Global Japoński Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-41

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

589,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Opis: Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi(„wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Opis: Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA

Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA
Global Japoński Zestaw Szefa Kuchni 7 Noży w Eleganckim Etui G-666/07KA

Opis: Uniwersalny komplet, który jest wymarzonym początkiem przygody z nożami Global i wyśmienicie się sprawdzi jako luksusowy podarunek dla prawdziwego szefa kuchni. W zestawie znajduje się czarne etui z siedmioma kieszeniami, zasuwane na zamek błyskawiczny i wykonane z solidnego nylonu. Mając na podorędziu funkcjonalne etui, nie tylko bezpiecznie przechowamy najwyższej jakości noże, lecz także komfortowo je przeniesiemy, skutecznie chroniąc ostrza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 549,00 zł

szt.

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012
Global NI Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 18cm GNM-012

Opis: Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

399,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 159,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 699,00 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena:

1 129,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.

Cena:

899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena:

499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena:

559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena:

869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena:

1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

789,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 499,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl