window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże Dla Leworęcznych

Noże Dla Leworęcznych - bardzo precyzyjne noże dla osób leworęcznych służące do plastrowania, cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry, do odgławiania i filetowania ryb. Dane techniczne poszczególnych noży można przeczytać po kliknięciu na wybrane zdjęcie.
Noże Dla Leworęcznych

Noże Dla Leworęcznych

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

339,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

449,00 zł

szt.
  • nowość

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

139,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Cena:

149,00 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl