Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Noże kuchenne o nazwie Bunmei Gincho to tradycyjne noże pochodzenia japońskiego, wykonywane przez firmę YoshikinGLOBAL. Swoje zastosowanie znajdują wśród profesjonalnych kucharzy, którzy cenią sobie wygodę posługiwania oraz łatwość ostrzenia noży.

Noże Bunmei

Noże posiadają rękojeść z drewna magnoliowego, które nie ślizga się w dłoni i jest bardzo stabilne. Klingi wykonywane są z stali nierdzewnej wysokowęglowej z dodatkiem molibdenu oraz wanadu. Przez to noże zachowują ostrość przez bardzo długi czas. Rękojeść jest w kształcie litery D, co gwarantuje komfort posługiwania się nożem, a szlif jednostronny znacznie ułatwia filetowanie ryb. Noże Bunmei znane są na całym świecie, a w Japonii otrzymały rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności, dodatkowo polecane są przez Japońskich szefów kuchni.

Ważna informacja, noży japońskich nie można myć w zmywarce, a po umyciu należy je dokładnie osuszyć. Są to noże bardzo ostre i świetne w posługiwaniu się, jednak należy również o nie dbać.

Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Deba 19,5cm
Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Kuchenny Deba 19,5 cm

Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 475,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Bunmei Nóż Oroshi 24cm
Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Bunmei Nóż Kuchenny Oroshi 24 cm

Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 515,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm
Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Kuchenny Tako Sashimi 21 cm

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Dostępność: brak towaru

Cena: 334,00 zł

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Bunmei Nóż Kuchenny Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dostępność: brak towaru

Cena: 365,00 zł

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Kuchenny Yanagi Sashimi 27cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 425,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny

Bunmei Nóż Kuchenny Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 599,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Bunmei Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm
Bunmei Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Bunmei Nóż Kuchenny Do Obierania 9 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 289,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Makiri 13,5cm

Bunmei Nóż Makiri 13,5cm
Bunmei Nóż Makiri 13,5cm

Bunmei Nóż Makiri 13,5cm

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa

Rękojeść - drewno magnoliowe

Twardość - 56-57 HRC +/- 1

Długość całkowita - 27,4 cm

Długość ostrza - 13,5 cm

Szerokość klingi - 2,5 cm

Grubość klingi - 2,6 mm

Sposób ostrzenia - jednostronny

Waga w pochwie/bez - ok. 116 g/80 g

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Dostępność: brak towaru

Cena: 249,00 zł

Bunmei Nóż Santoku 18cm

Bunmei Nóż Santoku 18cm
Bunmei Nóż Santoku 18cm

Bunmei Nóż Kuchenny Santoku 18 cm

Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 379,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Szefa Kuchni 20cm

Bunmei Nóż Szefa Kuchni 20cm
Bunmei Nóż Szefa Kuchni 20cm

Bunmei Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 389,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Uniwersalny 15cm

Bunmei Nóż Uniwersalny 15cm
Bunmei Nóż Uniwersalny 15cm

Bunmei Nóż Kuchenny Uniwersalny 15 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 319,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Usuba 18cm

Bunmei Nóż Usuba 18cm
Bunmei Nóż Usuba 18cm

Bunmei Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 349,00 zł
szt.

Bunmei Nóż Usuba 18cm Ostrzony Dwustronnie

Bunmei Nóż Usuba 18cm Ostrzony Dwustronnie
Bunmei Nóż Usuba 18cm Ostrzony Dwustronnie

Bunmei Nóż Kuchenny Nakiri 18 cm

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 269,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl