



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.




- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Nagomi Shiro Nóż Do Porcjowania 25cm
towar niedostępny





Opis
Nagomi Shiro Nóż Do Porcjowania 25cm
Opis: Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 33 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 58 HRC +/- 1
Długość całkowita - 37 cm
Długość ostrza - 25 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Waga - ok. 200 g
Noże kuchenne z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto obustronnie warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 56 - 58 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Tak, 10-101 warstw |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 25 - 33 cm |
Typ ostrza: | do porcjowania |
Stal: | Molibdenowo-wanadowa |