Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Micarta + Aogami Super Noże Takeshi Saji
Ręcznie kuta seria noży kuchennych mistrza Takeshi Saji, rękojeść wykonana z micarty łącząc to ze świetną stalą Super Aogami hartowana do 65 HRC +/- 1, to doskonałe połączenie naturalnego piękna rękojeści oraz nowoczesnej stali, łącząc to w idealny produkt do kuchni. Rdzeń ostrza został okuty 2 warstwami stali, tworząc piękny wzór, z charakterystycznym młotkowaniem.
Rękojeść noża Takeshi Saji świetnie leży w dłoni, i nie męczy jej nawet po długiej pracy, dodatkowo rękojeść wykonana z micarty jest bardzo trwała, odporna na wodę i skurcz oraz zapewnia dobrą przyczepność, nawet gdy jest mokra. Ze względu na ręcznie wykonanie, każdego noża mogą one minimalnie odbiegać od tych przedstawionych na zdjęciach, a każdy wzór noża jest unikalny i niepowtarzalny.
Micarta + Aogami Super
Takeshi Saji Super Aogami Ręcznie Kuty Japoński Nóż Santoku 18cm
Opis: Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Takeshi Saji Super Aogami Ręcznie Kuty Japoński Nóż Szefa Kuchni 21cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Takeshi Saji Super Aogami Ręcznie Kuty Japoński Nóż Szefa Kuchni 24cm
Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Takeshi Saji Super Aogami Ręcznie Kuty Japoński Nóż Uniwersalny 15cm
Opis: Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.