Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Mąka Ryżowa
Mąka ryżowa - jedna z najpopularniejszych mąk w kuchni azjatyckiej. Nie zawiera glutenu, przez co stała się jeszcze częściej stosowana przez osoby na diecie bezglutenowej. Używana do zagęszczania oraz podczas produkcji papiery ryżowego do sajgonek.
Mąka Ryżowa
Mąka Ryżowa Biała 1kg TARGROCH
Opis: Mąka ryżowa firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Mąka wyprodukowana z ryżu. Produkt bezglutenowy, podobnie jak mąka kukurydziana. Bardzo często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej do zagęszczania sosów, panierowania oraz przygotowania makaronu. Mąka ryżowa jest składnikiem niezbędnym do produkcji zarówno papieru ryżowego wykorzystywanego do robienia sajgonek, jak również przy wyrabianiu chińskich kluseczek.
Mąka Ryżowa Orientalna 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka ryżowa firmy Farmer Brand w opakowaniu 400g. Mąka wyprodukowana z ryżu. Produkt bezglutenowy, podobnie jak mąka kukurydziana. Bardzo często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej do zagęszczania sosów, panierowania oraz przygotowania makaronu. Mąka ryżowa jest składnikiem niezbędnym do produkcji zarówno papieru ryżowego wykorzystywanego do robienia sajgonek, jak również przy wyrabianiu chińskich kluseczek.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka z Ryżu Kleistego Mochiko 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka z ryżu kleistego firmy Wind Mill w opakowaniu 400g. Używana głównie do przygotowywania orientalnych deserów. Jej japońska nazwa to mochiko. Mąkę z ryżu kleistego śmiało można również używać do zagęszczania sosów.
Wysyłka w: 24 godziny
Skrobia Ryżowa Bot Gao 400g VINH THUAN
Opis: Skrobia ryżowa Bot Gao w opakowaniu 400g. Wykorzystywana do produkcji pierożków o specyficznym smaku i znakomitym wyglądzie. Wystarczy dodać wodę, łyżkę oleju, dobrze wymieszać i uformować małe krążki, które nadziewamy farszem mięsno-czosnkowym, gotujemy i znakomite danie gotowe. Jest gotowa do użycia, podczas przygotowania chińskich kluseczek. Bardzo często używana w kuchni chińskiej, wietnamskiej oraz tajskiej. Bot Gao to skrobia ryżowa, która w krajach azjatyckich jest wykorzystywana do przygotowania pierożków lub kluseczek ryżowych.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Ryżowa Drobna Naturalna Do Wypieków 200g
Opis: Mąka ryżowa to mielony ryż, którym można zastąpić mąkę pszenną w diecie bezglutenowej. Doskonała do zabielania zup i sosów. Wspaniale sprawdzi się przy wypieku chleba i ciasteczek.
Mąka ryżowa jest bazowym produktem w przygotowaniu DANGO - kluseczek gotowanych i nabijanych na wykałaczki. Jest to niezwykle popularne danie w kuchni japońskiej, gdzie podawane są z różnymi sosami i dodatkami.
Wysyłka w: 24 godziny