Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Mąka, Panierki i Tapioka
Mąka, panierka i tapioka - oferujemy Państwu najpopularniejsze mąki, panierki używane w kuchni orientalnej. Wykorzystywane do panierowania, zagęszczania potraw oraz do deserów. Mąki używane w kuchni azjatyckiej: mąka ryżowa, mąka z tapioki, mąka tempura, mąka z ryżu kleistego, mąka bot ha cao, panierka panko oraz wiele innych.
Wiórki Kokosowe 1000g TARGROCH
Opis: Wiórki Kokosowe w szczelnym opakowaniu 1000g firmy Targroch. Powstają z wysuszonego miąższu kokosa. Zawierają około 70% tłuszczu kokosowego oraz dużo cennego białka, które może zastąpić białko zwierzęce. Używane w kuchni orientalnej jako dodatek do panierki np. do kurczaka w panierce kokosowej.
Tapioka Perełki Małe Perełka Zielona 454g THAI DANCER
Opis: Perełki z tapioki małe w kolorze zielonym firmy Thai Dancer w opakowaniu 454g. Perełki są średnicy około 2mm. Służą do przygotowania zarówno deserów jak i napoi. Mogą również posłużyć jako składnik orientalnych puddingów.
Wysyłka w: 24 godziny
Tapioka Perełki Małe Perełka 454g THAI DANCER
Opis: Perełki z tapioki firmy Thai Dancer w opakowaniu 454g. Jest to produkt pozyskiwany z rośliny zwanej maniokiem. Wykorzystuje się go zazwyczaj w kuchni orientalnej do przygotowania deserów lub napojów. Perełki mają średnicę około 2 mm.
Wysyłka w: 24 godziny
Tapioka Perełki Małe Perełka 400g COCK BRAND
Opis: Perełki z tapioki firmy Cock w opakowaniu 400g. Małe perełki mają średnicę około 2mm i zazwyczaj przygotowuje się z nich desery oraz napoje. Można z nich również przygotować pudding.
Wysyłka w: 24 godziny
Tapioka Perełki Duże 375g THAI DANCER
Opis: Perełki z tapioki firmy Thai Dancer w opakowaniu 375g. Produkt pozyskiwany z rośliny zwanej maniokiem. Wykorzystuje się je zazwyczaj w kuchni orientalnej do przygotowania deserów lub napojów. Perełki mają średnicę około 2 mm.
Wysyłka w: 24 godziny
Skrobia Ryżowa Bot Gao 400g VINH THUAN
Opis: Skrobia ryżowa Bot Gao w opakowaniu 400g. Wykorzystywana do produkcji pierożków o specyficznym smaku i znakomitym wyglądzie. Wystarczy dodać wodę, łyżkę oleju, dobrze wymieszać i uformować małe krążki, które nadziewamy farszem mięsno-czosnkowym, gotujemy i znakomite danie gotowe. Jest gotowa do użycia, podczas przygotowania chińskich kluseczek. Bardzo często używana w kuchni chińskiej, wietnamskiej oraz tajskiej. Bot Gao to skrobia ryżowa, która w krajach azjatyckich jest wykorzystywana do przygotowania pierożków lub kluseczek ryżowych.
Wysyłka w: 24 godziny
Skrobia Kukurydziana Maizena 1kg TARGROCH
Opis: Skrobia kukurydziana maizena firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Powstaje z białych pręcików kukurydzy. Bezglutenowa, podobnie jak w przypadku mąka ryżowa. Używana do zagęszczania potraw i sosów, składnik mieszanek mąk do panierowania. Skrobia kukurydziana wykorzystywana jest również do wypieków różnego rodzaju ciast, ciasteczek, biszkoptów, naleśników.
Perełki z Tapioki Tapioka Perełka Mała 1kg TARGROCH
Opis: Perełki z tapioki firmy Targroch w opakowaniu 1000g. Jest to produkt pozyskiwany z rośliny zwanej maniokiem. Wykorzystuje się go zazwyczaj w kuchni orientalnej do przygotowania deserów lub napojów. Perełki mają średnicę około 2 mm.
Panierka Panko Gruba Chrupiąca 1kg LOBO
Opis: Panierka panko firmy Lobo w opakowaniu 1kg. Bardzo smaczna, chrupiąca chińska panierka. Używana do panierowania krewetek, ryb oraz różnego rodzaju mięsa. W kuchni orientalnej jest to jedna z najczęściej używanych panierek do przygotowania chrupkich potraw. Panierowanie wygląda tak samo, jak w przypadku bułki tartej.
Wysyłka w: 24 godziny
Panierka Panko Chrupiąca Do Mięsa i Krewetek 200g MR. MING
Opis: Panko to bułka tarta typu japońskiego przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, co sprawia, że jest lżejsza i bardziej chrupka. Panko nie traci swojej wyjątkowej konsystencji, natomiast idealnie przejmuje smak i aromat panierowanych i przyprawianych potraw. Nawet niewielka ilość chilli, pieprzu czy soli mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom. Panko doskonale pasuje do kurczaka, ryb czy owoców morza. W przeciwieństwie do znanych w Europie rodzajów bułki tartej, Panko absorbuje dużo mniej tłuszczu! Dzięki temu potrawy przygotowywane z Panko uznawane są zdrowsze i dużo mniej kaloryczne.
Wysyłka w: 24 godziny
Panierka Panko 200g ASIA KITCHEN
Opis: Panierka panko firmy Asia Kitchen w opakowaniu 200g. Jedna z najbardziej popularnych panierek do przygotowania chrupkich potraw. W panierce można panierować krewetki, ryby, kurczaka oraz wiele innych składników. Bułka tarta chrupka w swoim składzie, posiada jedynie naturalne składniki.
Wysyłka w: 24 godziny
Panierka Do Bananów w Cieście Kloay Kaak 85g Saszetka LOBO
Opis: Panierka do bananów w cieście kloay kaak firmy Lobo w opakowaniu 85g. Mąka do panierowania bananów smażonych na głębokim tłuszczu. Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą, aby uzyskać gładką gęstą masę. Banany zanurzamy w cieście używając pałeczek, po czym wkładamy to rozgrzanego głębokiego oleju. Po chwili smażone banany w cieście są już gotowe, należy je wyciągnąć czerpakiem i odsączyć na papierowym ręczniku.
Wysyłka w: 24 godziny
Mieszanka Mix Do Amerykańskich Naleśników Pancake 400g NICK
Opis: Panierka tempura firmy Ottogi w opakowaniu 1000g. Specjalna mieszanka kilku mąk, służąca do panierowania warzyw oraz krewetek. Wystarczy wymieszać z wodą, aby powstało ciasto, trochę gęstsze od naleśnikowego. Warzywa lub krewetki namaczamy w cieście, po czym smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru. Mąkę tempurę można spotkać produkcji koreańskiej lub japońskiej, obydwie są wysokiej jakości, gdyż w obu krajach używane są w kuchni od wielu lat. Koreańczycy mają to do siebie, że bardzo przywiązują wagę do jakości produktów, tym bardziej produktów spożywczych z których sami korzystają.
Mieszanka Mąk Do Smażonego Kurczaka Ostra KFC 150g LOBO
Opis: Mieszanka mąk do smażonego kurczaka na ostro jak z KFC firmy Lobo w opakowaniu 150g. To mieszanka mąk i marynaty używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąka z dodatkiem marynaty na ostro, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC. Produkt zawiera w saszetki, jedna z przyprawami marynaty, druga z mieszanką mąk.
Wysyłka w: 24 godziny
Mieszanka Mąk Do Smażonego Kurczaka Jak z KFC 150g LOBO
Opis: Mieszanka mąk do smażonego kurczaka jak z KFC firmy Lobo w opakowaniu 150g. To mieszanka mąk i marynaty używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąka z dodatkiem marynaty, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC. Produkt zawiera w saszetki, jedna z przyprawami marynaty, druga z mieszanką mąk.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka z Tapioki Tapioka 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka z tapioki firmy Farmer Brand w opakowaniu 400g. Wyprodukowana z rośliny zwanej manioką. Bezwonna, nie posiada specyficznego smaku. W kuchni orientalnej oraz afrykańskiej, służy do zagęszczenia dań, sosów, a także do wyrobu niektórych deserów.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka z Tapioki Manioku Tapioka Naturalna 200g
Opis: Mąka z tapioki powstaje w procesie mielenia suszonego manioku. Jest to produkt znany od wieków w kuchni wschodniej Azji. Niska zawartość białek i cukrów i cholesterolu sprawia, że mąka z tapioki może być włączona do jadłospisu osób cierpiących na miażdżycę.
Na bazie mąki z tapioki można przygotować w zaciszu domowej kuchni własny chleb bezglutenowy lub upiec ciasto. W kuchni indyjskiej i azjatyckiej tapioki używa się również jako zagęstnika do zup, sosów i napojów. Doskonale sprawdzi się w przygotowaniu kisieli owocowych oraz puddingów i budyni, zwłaszcza na mleczku kokosowym (dostępnym w naszej ofercie).
Mąka z Ryżu Kleistego Mochiko 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka z ryżu kleistego firmy Wind Mill w opakowaniu 400g. Używana głównie do przygotowywania orientalnych deserów. Jej japońska nazwa to mochiko. Mąkę z ryżu kleistego śmiało można również używać do zagęszczania sosów.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka z Ciecierzycy Cieciorki Świeża Naturalna Jakość 200g
Opis: Ciecierzyca zawiera w sobie o wiele więcej żelaza niż pozostałe rośliny strączkowe. Stanowi bogate źródło białka, potasu, witamin z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąka z Ciecierzycy to inaczej mielona cieciorka. Można jej dodać do mieszanki innych mąk. Sprawdzi się przy wypiekach słodkich i tych pikantnych. Doskonała do zagęszczania zup i sosów.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka z Ciecierzycy 1kg TARGROCH
Opis: Mąka z ciecierzycy firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Czysta mąka z ciecierzycy bez dodatkowych składników. Nie zawiera glutenu oraz jest bogata w białko. Idealna dla osób, które są uczulone na gluten i nie mogą go spożywać. Z mąki piecze się różnego rodzaju pieczywo oraz ciasta.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Tempura z Czosnkiem i Pieprzem 100g GOGI
Opis: Tempura z czosnkiem i pieprzem firmy Gogi w opakowaniu 100g. Mieszanka mąk używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąkę należy wymieszać z wodą, tak aby powstało ciasto podobne do naleśnikowego. Następnie panierujemy w cieście na przykład kurczaka i smażymy na głębokim oleju. Tempura z dodatkiem czosnku i pieprzu, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC.
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 500g OTTOGI
Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Tempura Panierka 1kg OTTOGI
Opis: Panierka tempura firmy Ottogi w opakowaniu 1000g. Specjalna mieszanka kilku mąk, służąca do panierowania warzyw oraz krewetek. Wystarczy wymieszać z wodą, aby powstało ciasto, trochę gęstsze od naleśnikowego. Warzywa lub krewetki namaczamy w cieście, po czym smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru. Mąkę tempurę można spotkać produkcji koreańskiej lub japońskiej, obydwie są wysokiej jakości, gdyż w obu krajach używane są w kuchni od wielu lat. Koreańczycy mają to do siebie, że bardzo przywiązują wagę do jakości produktów, tym bardziej produktów spożywczych z których sami korzystają.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Tempura Ostra Hot & Spicy 100g GOGI
Opis: Tempura hot&spicy firmy Gogi w opakowaniu 100g. Mieszanka mąk używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Ta panierka ma pikantny smak, a panierowany nią kurczak będzie jak z KFC. Mąkę należy wymieszać z wodą, tak aby powstało ciasto podobne do naleśnikowego. Następnie panierujemy w cieście na przykład kurczaka i smażymy na głębokim oleju.
Mąka Sojowa 1kg TARGROCH
Opis: Mąka sojowa w opakowaniu strunowym firmy Targroch. Pozyskiwana jest ze zmielonych i nieprażonych ziaren soi. Wraz z jej spożyciem dostarczamy naszemu organizmowi takie składniki odżywcze jak: potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń, białko biologiczne, witaminy B1, B2, PP, E, K, A, C oraz inne witaminy z grupy B. Z mąki sojowej można zrobić różne pieczywa, makarony, płatki, ciasta lub ciasteczka. Jej silne właściwości wiążące są wykorzystywane do zagęszczania zup i sosów. Można z niej również przyrządzić mleko sojowe oraz pasty sojowe. Wegetarianie używają jej również jako substytut jaj kurzych.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Semolina z Pszenicy Durum 500g TRS
Opis: Mąka semolina firmy TRS w opakowaniu 500g. Gruboziarnista mąka produkowana z twardej pszenicy durum, służąca do przygotowania makaronu (durum) lub kaszy kuskus.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Ryżowa Orientalna 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka ryżowa firmy Farmer Brand w opakowaniu 400g. Mąka wyprodukowana z ryżu. Produkt bezglutenowy, podobnie jak mąka kukurydziana. Bardzo często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej do zagęszczania sosów, panierowania oraz przygotowania makaronu. Mąka ryżowa jest składnikiem niezbędnym do produkcji zarówno papieru ryżowego wykorzystywanego do robienia sajgonek, jak również przy wyrabianiu chińskich kluseczek.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Ryżowa Drobna Naturalna Do Wypieków 200g
Opis: Mąka ryżowa to mielony ryż, którym można zastąpić mąkę pszenną w diecie bezglutenowej. Doskonała do zabielania zup i sosów. Wspaniale sprawdzi się przy wypieku chleba i ciasteczek.
Mąka ryżowa jest bazowym produktem w przygotowaniu DANGO - kluseczek gotowanych i nabijanych na wykałaczki. Jest to niezwykle popularne danie w kuchni japońskiej, gdzie podawane są z różnymi sosami i dodatkami.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Ryżowa Biała 1kg TARGROCH
Opis: Mąka ryżowa firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Mąka wyprodukowana z ryżu. Produkt bezglutenowy, podobnie jak mąka kukurydziana. Bardzo często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej do zagęszczania sosów, panierowania oraz przygotowania makaronu. Mąka ryżowa jest składnikiem niezbędnym do produkcji zarówno papieru ryżowego wykorzystywanego do robienia sajgonek, jak również przy wyrabianiu chińskich kluseczek.
Mąka Panierka Tempura Panierka 1kg LOBO
Opis: Panierka tempura firmy Lobo w opakowaniu 1000g. Specjalna mieszanka kilku mąk, służąca do panierowania warzyw oraz krewetek. Wystarczy wymieszać z wodą, aby powstało ciasto, trochę gęstsze od naleśnikowego. Warzywa lub krewetki namaczamy w cieście, po czym smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru. Mąkę tempurę można spotkać produkcji koreańskiej lub japońskiej, obydwie są wysokiej jakości, gdyż w obu krajach używane są w kuchni od wielu lat. Koreańczycy mają to do siebie, że bardzo przywiązują wagę do jakości produktów, tym bardziej produktów spożywczych z których sami korzystają.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Panierka Tempura Do Krewetek 500g GOGI
Opis: Panierka tempura firmy Gogi w opakowaniu 500g. Służy do smażenia mięsa oraz warzyw w cieście, jest to nieodłączny składnik kuchni azjatyckiej. Aby odpowiednio przygotować ciasto do panierowania, wystarczy dodać do mąki tempury wodę i porządnie wymieszać. Jest idealna do przygotowania krewetek w cieście (smażonych na głębokim tłuszczu). Szybki i prosty w przygotowaniu jest przepis na warzywa w tempurze.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Panierka Tempura Chrupiąca 150g TIPPY
Opis: Mąka tempura firmy Tippy w opakowaniu 150g. Specjalna mieszanka różnych mąk i przypraw służących do przygotowania potraw w cieście. Wystarczy dodać niewielką ilość wody, aby wyrobić ciasto odrobinę gęściejsze od ciasta naleśnikowego, w którym następnie panierujemy warzywa, mięso lub owoce morza. Składniki w tempurze smażymy na głębokim tłuszczu do czasu, aż się zarumienią na złoty kolor. Produkty panierowane w mące tempurze są chrupkie, a ich wnętrze jest delikatne.
Mąka Panierka Tempura 150g GOGI
Opis: Tempura firmy Gogi w opakowaniu 150g. Mieszanka mąk, używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąkę należy wymieszać z wodą, aby powstałe ciasto podobne do naleśnikowego. Maczamy składniki, po czym wrzucamy na głęboki tłuszcz, aby się usmażyły.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Owsiana 1kg TARGROCH
Opis: Mąka Owsiana w opakowaniu strunowym o pojemności 1kg firmy Targroch. Mąka, która idealnie może zastąpić tą tradycyjną przygotowaną z innych zbóż. Z mąki owsianej można przygotować różne ciasta, ciasteczka, naleśniki, gofry, koktajle z dodatkiem mleka, jogurtu lub soku. Praktycznie można nią zastąpić tradycyjną mąkę z korzyścią zdrowotną dla siebie, ponieważ mąka owsiana ma dużo błonnika i wiele składników mineralnych.
Mąka Migdałowa 1kg TARGROCH
Opis: Mąka migdałowa w opakowaniu strunowym o pojemności 1kg firmy Targroch. Mąka, powstała w wyniku mielenia naturalnych migdałów z USA. Jej charakterystyczny migdałowy zapach, smak oraz lekko brązowa barwa wpływa na jej wykorzystywanie szczególnie przez osoby będące na diecie wegańskiej, bądź też wegetariańskiej. W składzie mąki znajdziemy dużo błonnika, białka oraz zdrowych tłuszczy. Mąka migdałowa jest bezglutenowa, dlatego może być zamiennikiem produktów zbożowych posiadających w składzie gluten.
Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU
Opis: Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania japońskich potraw jakimi są: okonomiyaki oraz takoyaki. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą, olejem oraz jajkami w odpowiednich proporcjach. Następnie dodać odpowiednie dodatki warzywne lub mięsne. Na opakowaniu producent podaje odpowiednie ilości oraz dokładną procedurę przygotowania tych japońskich specjałów.
Mąka Kukurydziana Gruba Żółta 1kg FAVERO
Opis: Mąka kukurydziana gruba żółta w opakowaniu 1kg firmy Favero. Służy do zagęszczania potraw oraz sosów. Stosowana również jako składnik panierki w kuchni orientalnej.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Kukurydziana Drobna Polenta 1kg FAVERO
Opis: Żółta mąka kukurydziana drobnoziarnista (polenta) firmy Favero w opakowaniu 1kg. W kuchni orientalnej wykorzystywana do zagęszczania sosów oraz do przygotowania gęstych potraw z woka. Można ją również dodać przygotowując orientalną panierkę do kurczaka oraz innych mięs.
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka Kukurydziana Biała Tortilla 1kg PAN
Opis: Mąka kukurydziana biała firmy PAN w opakowaniu 1kg. Nazywana również harina, używana głównie do przygotowania zgniatanego ciasta kukurydzianego na tortillę. Powstaje z suszonych ziaren kukurydzy, które są bardzo drobno mielone. Znacznie drobniejsza niż zwykła mąka kukurydziana, która ma większą fakturę.
Bardzo istotną informacją jest, że nie zawiera glutenu, dlatego jest to alternatywa do wielu wypieków czy sosów dla osób na diecie bezglutenowej. Przepis na ciasto kukurydziane w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny