Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Kluski Ryżowe
Wytwarzane z ciasta o nazwie tteok, które powstaje krótkoziarnistego ryżu o kleistej konsystencji i najwyższej jakości. Kluski ryżowe to podstawowy składnik kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy po prostu za nimi szaleją ! Możemy je spotkać w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Są podstawowym składnikiem potrawy Tteokbokki, czyli kluseczek ryżowych namaczanych w smacznym, dość gęstym słodko ostrym sosie, przygotowanym na bazie paprykowo sojowej pasty gochujang.
Kluski Ryżowe
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Okrągłe Piłeczki 500g JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 500g w formie okrągłych podwójnych piłeczek (ball), firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Plasterki 1kg JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 1kg w formie plasterków, firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótko ziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Plasterki 500g JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 500g w formie plasterków, firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Rurki 1kg JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 1000g w formie rurek, firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Rurki 500g JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 500g w formie rurek, firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Rurki 600g (3x200g) MATAMUN
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 500g w formie rurek, firmy MATAMUN. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokguk Plasterki 600g (3x200g) MATAMUN
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokguk w opakowaniu o pojemności 500g w formie plasterków, firmy MATAMUN. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy tteokguk, czyli zupy z cienkimi plasterkami ciasta ryżowego.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Topokki w Sosie z Czarnej Fasoli YOPOKKI 120g YOUNG POONG
Opis: Kluski ryżowe topokki w pikantnym sosie YOPOKKI w kubeczku po pojemności 120g koreańskiej firmy YOUNG POONG. Ostre kluseczki topokki w wygodnym kubeczku, który można zabrać do pracy lub w podróż. Przygotowane w taki sposób, aby szybko i sprawnie przygotować w mikrofalówce w niecałe 1,5 minuty ! Jeśli masz smaka na szybkie koreańskie danie to koniecznie musisz spróbować tteokbokki w pysznym pikantnym sosie. Połączenie pysznych kluseczek oraz sosu przygotowanego na bazie sosu z czarnej fasoli to połączenie cenione przez samych Koreańczyków jak i również za granicą !
Przygotowanie Yopokki: Otwórz delikatnie wieczko. Kluski ryżowe wyciągnij z folii i włóż do kubeczka. Zalej sosem z saszetki. Dolej około 20ml wody przegotowanej wody - do linii wyznaczonej wewnątrz kubka. Dobrze wszystko wymieszaj i zakryj kubek pokrywką. Podgrzewaj przez około 2-2,5 minuty na mocy (1000w) lub 3-3,5 minuty (700w), po tym czasie kluseczki będą gotowe.
UWAGA ! Yopokki należy spożywać od razu po podgrzaniu. Otwierając opakowanie kluski mogą mieć delikatny zapach alkoholu, uważa się go jako naturalny konserwant. Pozostałości ulegną wyparowaniu w czasie podgrzewania produktu.
Wysyłka w: 24 godziny
Kluski Ryżowe Tteokbokki w Sosie Gochujang 3 Minuty 2 Porcje 260g DAESANG
Opis: Kluski ryżowe Tteokbokki w sosie gochujang do przygotowania w 3 minuty, w opakowaniu 260g (dwie porcje) koreańskiej firmy DAESANG. Popularne danie koreańskie, które zostało przekształcone w wygodną przekąskę gotową w zaledwie 3 minuty! Ten poręczny pakiet zawiera doskonały smak i aromat klasycznych tteokbokki, idealny sposób na zaspokojenie apetytu na azjatyckie przysmaki. Wewnątrz znajdziesz autentyczne, elastyczne kluski oraz bezbłędny sos na bazie pasty paprykowej, syropu z tapioki, cebulki i czosnku, przygotowany z najwyższej jakości składników.
Opakowanie zawiera 2 porcje Original Tteobokki.
Tteobokki to koreańskie danie uliczne, składające się z kleistych klusek ryżowych pokrytych pysznym i aromatycznym sosem. Elastyczne ciasto klusków i kuszący sos o słodko-ostrym smaku gochujang tworzą niezapomniane połączenie, które zapada w pamięć. Można je jeść jako szybką przekąskę lub pełnowartościowe danie, które nie tylko zaspokaja głód, ale również rozpieszcza podniebienie. :)
Sposób przygotowania (dla 1 porcji):
W małej, głębokiej patelni lub rondelku należy połączyć 120 ml wody, 1 porcję klusek ryżowych oraz zawartość 1 saszetki z sosem. Całość należy podgrzewać na dużym ogniu przez 3-4 minuty, często mieszając. Smacznego!
Wskazówki: Tteobokki należy spożyć od razu po przygotowaniu. Po otwarciu opakowania kluski mogą mieć lekki zapach alkoholu, który jest naturalnym konserwantem. Zapach ten ulotni się podczas podgrzewania produktu.
Kluski Ryżowe Tteokbokki z Chili i Czosnkiem 3 Minuty 2 Porcje 260g DAESANG
Opis: Kluski ryżowe Tteokbokki w sosie o smaku chili i czosnku do przygotowania w 3 minuty, w opakowaniu 260g (dwie porcje) koreańskiej firmy DAESANG. Popularne koreańskie danie, które zostało przekształcone w wygodną przekąskę, gotową w zaledwie 3 minuty! Ten poręczny pakiet zawiera doskonały smak i aromat klasycznych tteokbokki, idealny sposób na zaspokojenie apetytu na azjatyckie przysmaki. Wewnątrz znajdziesz autentyczne, elastyczne kluski oraz doskonały sos o bazie czosnku, papryki i cebulki, przygotowany z najwyższej jakości składników.
Opakowanie zawiera 2 porcje Garlic Tteokbokki.
Tteokbokki to koreańskie danie uliczne, składające się z kleistych klusek ryżowych pokrytych pysznym i aromatycznym sosem. Elastyczne ciasto klusków i kuszący sos o słodko-pikantnym smaku czosnkowo-paprykowym tworzą niezapomniane połączenie, które zapada w pamięć. Można je jeść jako szybką przekąskę lub pełnowartościowe danie, które nie tylko zaspokaja głód, ale również rozpieszcza podniebienie. :)
Sposób przygotowania (dla 1 porcji):
W małej, głębokiej patelni lub rondelku należy połączyć 120 ml wody, 1 porcję klusek ryżowych oraz zawartość 1 saszetki z sosem. Całość należy podgrzewać na dużym ogniu przez 3-4 minuty, często mieszając. Smacznego!
Wskazówki: Tteokbokki należy spożyć od razu po przygotowaniu. Po otwarciu opakowania kluski mogą mieć lekki zapach alkoholu, który jest naturalnym konserwantem. Zapach ten ulotni się podczas podgrzewania produktu.