window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Herbaty Azjatyckie

Herbaty Azjatyckie - popularne na świecie. Herbaty nie tylko oczyszczają organizm z toksyn, posiadają również wysoką zawartość antyoksydantów.

Herbaty Azjatyckie

Herbaty Azjatyckie

Czystek Suszony Do Zaparzania 500g TARGROCH

Czystek Suszony Do Zaparzania 500g TARGROCH
Czystek Suszony Do Zaparzania 500g TARGROCH

Opis: Czystek (Cistus Incanus) to roślina lecznicza rosnąca w południowej Europie, przede wszystkim w Grecji, na glebach obfitych w magnez. Czystek jest bogatym źródłem polifenoli. Polifenole to związki należące do grupy substancji roślinnych, które mają silne działanie antyoksydacyjne i wspierające układ immunologiczny człowieka. Niszczą i zapobiegają powstawaniu wolnych rodników. Polifenole wykazują silne właściwości antybiotyczne. Posiadają działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne, antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Powstrzymują rozwój wirusów, łagodzą reakcje alergiczne i opóźniają procesy starzenia. Ich bogactwo docenią osoby wykonujące intensywną aktywność fizyczną. Polifenole są do 100 razy silniejsze od witaminy C i 25 razy skuteczniejsze od witaminy E.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,50 zł

szt.

Herbata Koreańska Yuzu Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI

Herbata Koreańska Yuzu Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI
Herbata Koreańska Yuzu Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI

Opis: Herbata koreańska yuzu cytrynowa z miodem firmy Ottogi w słoiku o pojemności 1kg. Koreańska herbata z popularnego w Azji południowo-wschodniej owocu o nazwie yuzu, który wyglądem i smakiem przypominam cytrynę. W połączeniu z miodem tworzy niezwykłą kompozycję o wyjątkowym smaku. Owoc ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych, pozytywnie wpływa na górne drogi oddechowe, ból gardła oraz chrypkę. Herbata z yuzu idealnie spisuje się również jako ciepły napój o niezwykłych walorach smakowych. Przygotowując herbatę zalej 1 łyżeczkę koncentratu, 200ml ciepłej wody ( nie wrzątkiem ), dokładnie wymieszaj. Proporcje koncentratu można oczywiście zwiększyć lub zmniejszyć wedle własnych upodobań.

Cena:

57,90 zł

Herbata Matcha w Proszku 80g SHAN WAI SHAN

Herbata Matcha w Proszku 80g SHAN WAI SHAN
Herbata Matcha w Proszku 80g SHAN WAI SHAN

Opis: Herbata matcha w proszku firmy Shan Was Shan w opakowaniu 80g. Z języka japońskiego słowo matcha oznacza drobno zmielona. Posiada wiele właściwości zdrowotnych oraz rewelacyjny nietypowy smak. W Japonii parzenie herbaty matcha to prawdziwy rytuał od tysiąca lat, a w całej Azji jest znana i ceniona za swoje liczne witaminy oraz dobroczynne substancje. Pozytywne właściwości herbaty matcha oraz sposób przygotowania w szczegółowym opisie produktu. 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

20,90 zł

szt.

Napój Imbirowy 10 Saszetek 70g HOTTA

Napój Imbirowy 10 Saszetek 70g HOTTA
Napój Imbirowy 10 Saszetek 70g HOTTA

Opis: Napój imbirowy firmy Hotta, to wyselekcjonowany imbir dojrzewający około 11-12 miesięcy. Bez dodanych sztucznych barwników czy aromatów. Napój rozgrzewa i orzeźwia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

33,90 zł

szt.

Zielona Herbata 500g GREETING PINE

Zielona Herbata 500g GREETING PINE
Zielona Herbata 500g GREETING PINE

Opis: Zielona herbata firmy Greeting Pine w opakowaniu 500g. Zielona herbata pochodzi oryginalnie z Chin. Jej zielony kolor zawdzięcza się pominięciu procesu fermentacji, i to odróżnia ją od herbaty czarnej. Dzięki temu jej smak jest bardziej gorzki, a aromat głębszy. Uważa się, iż spożywanie zielonej herbaty bardzo dobrze wpływa na spowolnienie procesów starzenia, zmniejsza ryzyko zachorowań na nowotwory, oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii.

Proces parzenia tej herbaty jest bardzo prosty, ponieważ wystarczy tylko wsypać około 2-3 gramy do kubka. Zalać liście wodą o temperaturze 70-85 stopni, po czym parzyć przez 2-3 minuty. 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

28,90 zł

szt.

Zielona Herbata Jaśminowa 200g GREETING PINE

Zielona Herbata Jaśminowa 200g GREETING PINE
Zielona Herbata Jaśminowa 200g GREETING PINE

Opis: Zielona herbata jaśminowa firmy Greeting Pine w opakowaniu 200g. Elegancko zapakowana zielona herbata liściasta w puszce z dodatkiem kwiatu jaśminu. Sposób parzenia: przesyp 2-3 gram herbaty do filiżanki. Dodaj gorącą wodę (85-95 stopni Celsjusza) i pozostaw na 3-5 minut do zaparzenia.

Cena:

28,90 zł

Zielona Jaśminowa Herbata 250g GREETING PINE

Zielona Jaśminowa Herbata 250g GREETING PINE
Zielona Jaśminowa Herbata 250g GREETING PINE

Opis: Zielona herbata jaśminowa firmy Greeting Pine w opakowaniu 250g. Najczęściej spożywana herbata w Pekinie. Aromatyzowana kwiatem jaśminu. Proces aromatyzowania herbaty jaśminowej jest dość czasochłonny. Efekt tak dobrze skomponowanej i aromatycznej herbaty jest wart, każdej chwili przygotowania. Jej delikatny aromat pobudza do działania, mimo to po jej wypiciu człowiek jest bardziej odstresowany.

Parzenie herbaty jaśminowej nie różni się niczym od parzenia herbaty zielonej. Zalewamy w filiżance liście wodą o temperaturze 70 do 85 stopni, a po 3-5 minutach parzenia herbata jest gotowa do wypicia. Prezentowana herbata posiada w składzie kwiat jaśminu.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,90 zł

szt.

Herbata Aloe Vera Koreańska 400g ALLGROO

Herbata Aloe Vera Koreańska 400g ALLGROO
Herbata Aloe Vera Koreańska 400g ALLGROO

Opis: Herbata koreańska o smaku aloesu firmy Allgroo w słoiku o pojemności 400g. Koreańska herbata z aloesem w formie płynnej konfitury o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Rewelacyjna w smaku, a co więcej działa leczniczo. Napój idealny w każdej sytuacji na każdą porę!

Herbata aloesowa ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych, pozytywnie wpływa na górne drogi oddechowe, ból gardła oraz chrypkę. Idealnie spisuje się również jako ciepły napój o niezwykłych walorach smakowych.

Przygotowanie: Dodaj 1-2 łyżeczki na około 250ml gorącą wody - na rozgrzanie, lub zimnej dla ochłody latem.

Proporcje koncentratu można oczywiście zwiększyć lub zmniejszyć wedle własnych upodobań.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

29,90 zł

szt.

Herbata Biała i Zielona Nektar Bogów Aromatyczna 50g

Herbata Biała i Zielona Nektar Bogów Aromatyczna 50g
Herbata Biała i Zielona Nektar Bogów Aromatyczna 50g

Opis: Nektar bogów jest mieszanką najszlachetniejszych odmian herbaty białej z dodatkiem zielonej Banchy. Soczyste owoce i pączki róży nadają naparowi wspaniały aromat i podkreślają smak. Nazwa herbaty jest jak najbardziej adekwatna – smakuje jak prawdziwy nektar godny olimpijskich bogów.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia.

Biała herbata to nierozwinięte jeszcze liście i pączki krzewu herbacianego (tzw. silver tips). Młode listki zawierają 3x więcej zdrowotnych polifenoli, niż liście starsze. Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Sposób zaparzania: Wodą o temperaturze 75- 90°C. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90°C, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75°C. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).

Właściwości zdrowotne herbaty białej:

  • Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za procesy starzenia,
  • Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
  • Zawiera dużo witaminy C,
  • Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację,
  • Polecana szczególnie latem przy wysiłku intelektualnego,
  • Redukuje napięcie i stres.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

16,60 zł

szt.

Herbata Biała i Zielona Płatek Śniegu Delikatna 30g

Herbata Biała i Zielona Płatek Śniegu Delikatna 30g
Herbata Biała i Zielona Płatek Śniegu Delikatna 30g

Opis: Płatek śniegu to doskonała w smaku mieszanka na bazie herbaty białej i zielonej. Charakteru nadają jej korzenne przyprawy: goździki i cynamon. Skórka pomarańczy dodaje całej kompozycji przyjemnej, orzeźwiającej nuty.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia.

Biała herbata to nierozwinięte jeszcze liście i pączki krzewu herbacianego (tzw. silver tips). Młode listki zawierają 3x więcej zdrowotnych polifenoli, niż liście starsze. Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Sposób zaparzania: Wodą o temperaturze 75- 90°C. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90°C, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75°C. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).

Właściwości zdrowotne herbaty białej:

  • Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za procesy starzenia,
  • Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
  • Zawiera dużo witaminy C,
  • Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację,
  • Polecana szczególnie latem przy wysiłku intelektualnego,
  • Redukuje napięcie i stres.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

16,50 zł

szt.

Herbata Biała Kwitnąca Kwiat Lichi 1 Sztuka

Herbata Biała Kwitnąca Kwiat Lichi 1 Sztuka
Herbata Biała Kwitnąca Kwiat Lichi 1 Sztuka

Opis: Herbaty kwitnące charakteryzują się swoim nietuzinkowym wyglądem, ich listki są ręcznie zwijane a następnie formowane w pożądany kształt. Jest to specjał, który zostanie doceniony przez prawdziwych smakoszy herbacianych lecz nie twierdzę, że ktoś kto dopiero zaczyna swoją przygodę z herbatami przejdzie obok niego obojętnie. Prawdziwa ‘’magia’’ dzieje się podczas parzenia herbat kwitnących, listki po kontakcie z wodą ( o odpowiedniej temperaturze ) rozwijają się, ukazując wnętrze – różowy kwiat Wiecznika Kulistego.

Kuszący napar o pełnym odświeżenia, delikatnym kwiatowym aromacie. :-)

Sposób parzenia:
1. Do szklanego naczynia np. dzbanka o pojemności 1-1,5l należy nalać wodę o temperaturze 70-85°C
2. Następnie delikatnie umieścić w niej kulkę
3. Parzyć  7-9 minut, po tym czasie należy przelać napar do filiżanek.

- Kwiat nadaje się do ponownego zalania zaraz po przestygnięciu.
- Należy zalewać go coraz mniejszą ilością wody wydłużając stopniowo czas parzenia.
- Kulkę można zalewać 2-4 razy.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia. Biała herbata to nierozwinięte jeszcze liście i pączki krzewu herbacianego (tzw. silver tips). Młode listki zawierają 3x więcej zdrowotnych polifenoli, niż liście starsze.

Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Właściwości zdrowotne herbaty białej:
- Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
- Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za proces starzenia się.
- Zawiera dużo witaminy C
- Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację
- Polecana szczególnie w lato do wysiłku intelektualnego
- Redukuje napięcie i stres.

Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,90 zł

szt.

Herbata Biała Owocowa Chińska Shou Mei Brzoskwinia Nektarynka 50g

Herbata Biała Owocowa Chińska Shou Mei Brzoskwinia Nektarynka 50g
Herbata Biała Owocowa Chińska Shou Mei Brzoskwinia Nektarynka 50g

Opis: Brzoskwinia i nektarynka to wyjątkowa w smaku, biała herbata z dodatkiem aromatycznych owoców. Przygotowana jako mrożona herbata jest idealna na upalne dni.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia.

Biała herbata to nierozwinięte jeszcze liście i pączki krzewu herbacianego (tzw. silver tips). Młode listki zawierają 3x więcej zdrowotnych polifenoli, niż liście starsze. Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Sposób zaparzania: Zalać wodą o temp. 90°C, parzyć 5 minut.

Właściwości zdrowotne herbaty białej:

  • Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za procesy starzenia,
  • Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
  • Zawiera dużo witaminy C,
  • Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację,
  • Polecana szczególnie latem przy wysiłku intelektualnego,
  • Redukuje napięcie i stres.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,60 zł

szt.

Herbata Biała Pai Mu Tan Dotyk Białego Anioła 30g

Herbata Biała Pai Mu Tan Dotyk Białego Anioła 30g
Herbata Biała Pai Mu Tan Dotyk Białego Anioła 30g

Opis: Biały anioł to niezwykła, delikatna mieszanka białej herbaty i aromatycznych płatków kwiatowych. Słodki, lekki aromat współgra z równie łagodnym smakiem. Orzeźwiający aromat herbaty  Biały Anioł to idealna kompozycja na spokojny wieczór.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia.

Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Sposób zaparzania: Wodą o temperaturze 75- 90°C. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90°C, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75°C. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).

Właściwości zdrowotne herbaty białej:

Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.

  • Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za procesy starzenia,
  • Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
  • Zawiera dużo witaminy C,
  • Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację,
  • Polecana szczególnie latem przy wysiłku intelektualnego,
  • Redukuje napięcie i stres.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,90 zł

szt.

Herbata Biała Shou Mei Długowieczne Brwi 50g

Herbata Biała Shou Mei Długowieczne Brwi 50g
Herbata Biała Shou Mei Długowieczne Brwi 50g

Opis: Herbata której nazwę można przetłumaczyć jako "Długowieczne Brwi" jest tak nazywana ze względu na rdzawego koloru listki i pączki herbaciane. Napar jest bogaty w smaku, ma nutkę wanilii i bambusa.

Herbata biała to najdroższy a zarazem cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek herbaty na świecie. Jest ona produkowana na niewielką skalę w Chinach. Zbiór odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Sama herbata w trakcie produkcji jest poddawana tylko procesowi więdnięcia oraz suszenia.

Biała herbata to nierozwinięte jeszcze liście i pączki krzewu herbacianego (tzw. silver tips). Młode listki zawierają 3x więcej zdrowotnych polifenoli, niż liście starsze. Biała herbata orzeźwia i pobudza, poleca się ja zamiast picia kawy. Nazywana jest też eliksirem młodości ze względu na niesamowitą ilość polifenoli oraz innych substancji, których jest nawet wielokrotnie więcej niż w herbacie zielonej.

Sposób zaparzania: Zalać wodą o temp. 90°C, parzyć 5 minut.

Właściwości zdrowotne herbaty białej:

  • Zawiera polifenole, chronią one organizm przed wolnymi rodnikami, które odpowiadają za procesy starzenia,
  • Posiada najsilniejsze z wszystkich herbat na świecie właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne (przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych). Szczególnie zalecana dla osób cierpiących na tą dolegliwości oraz osób u których podejrzewa się genetyczne obciążenie chorobą nowotworową.
  • Zawiera dużo witaminy C,
  • Orzeźwia, pobudza i wspomaga koncentrację,
  • Polecana szczególnie latem przy wysiłku intelektualnego,
  • Redukuje napięcie i stres.
Cena:

17,90 zł

Herbata Cytrusowa Owocowa Ice Tea Naturalna 50g

Herbata Cytrusowa Owocowa Ice Tea Naturalna 50g
Herbata Cytrusowa Owocowa Ice Tea Naturalna 50g

Opis: Cytrusowa herbata owocowa to mieszanka kawałków słodkich owoców i hibiskusa. Napar ten charakteryzuje się słodkim smakiem i wspaniałym aromatem. Wyśmienicie smakuje jako mrożona herbata z lodem. Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 8 minut.

Cena:

9,50 zł

Herbata Czarna 1001 Nocy Pyszna Aromatyczna 50g

Herbata Czarna 1001 Nocy Pyszna Aromatyczna 50g
Herbata Czarna 1001 Nocy Pyszna Aromatyczna 50g

Opis: 1001 nocy to wyjątkowa w smaku mieszanka na bazie herbaty czarnej Ceylon i soczystych owoców. Jej smak i aromat przeniosą każdego w bajkowy świat opowiadań Szeherezady.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,60 zł

szt.

Herbata Czarna Aromatyczna Beczka Rumu 50g

Herbata Czarna Aromatyczna Beczka Rumu 50g
Herbata Czarna Aromatyczna Beczka Rumu 50g

Opis: Beczka rumu to wyśmienity w smaku czarna herbata o aromacie rumowym. Korzenne przyprawy oraz kawałki pomarańczy sprawiają, że całość stanowi harmonijną kompozycję.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Cena:

13,40 zł

Herbata Czarna Cejlońska Moonlight Mocna 50g

Herbata Czarna Cejlońska Moonlight Mocna 50g
Herbata Czarna Cejlońska Moonlight Mocna 50g

Opis: Moonlight to kompozycja przygotowana na bazie czarnej herbaty z aromatycznymi dodatkami. Orzeźwiający charakter nadaje naparowi dodatek skórki pomarańczowej. Eukaliptusowe listki tworzą wrażenie egzotyczności a owocową nutę zawdzięczamy berberysowi. Delikatne, srebrne kuleczki cukrowe łagodzą nieco charakterystyczną goryczkę czarnej herbaty i intrygująco prezentują się w filiżance, przywodząc na myśl światło księżyca odbijające się w wodzie.

Herbata czarna
jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,90 zł

szt.

Herbata Czarna Earl Greys Wife Mocna Premium 50g

Herbata Czarna Earl Greys Wife Mocna Premium 50g
Herbata Czarna Earl Greys Wife Mocna Premium 50g

Opis: Według znanej legendy, ta mieszanka herbaty była podarunkiem od wdzięcznego chińskiego mandaryna. Przypuszcza się, że posłannik wysłany do Chin przez Earl Greya wyświadczył mu przysługę (np. uratował mu życie, ale szczegóły nie są znane).

Kiedy smakowity podarunek mandaryna zaczął się kończyć, Earl Grey poprosił kupców herbaty, aby skomponowali mu taką herbatę. Mieszanka ta stała się ulubioną mieszanką rodziny Grey. Gdy ich goście próbowali dowiedzieć się skąd pochodzi, byli kierowani do Twinings, w Londynie, proszono tam o nią powołując się na imię Earl Greya.

Herbata Earl Grey's Wife jest wariacją na temat podstawowej mieszanki czarnej herbaty i olejku z bergamotki. Dodatek skórki pomarańczowej i cytynowej nadają naparowi orzeźwiającą nutę. Płatki bławatka nadają herbacie przyjemny, kwiatowy aromat.

Pomarańcza bergamotka jest stosowana jako dodatek smakowy do herbaty Earl Grey. Olejek jest ekstrahowany ze skórki małej, kwaśnej pomarańczy (Citrus bergamia or Citrus aurantium bergamia ), kształtem zbliżonej do gruszki, która uprawiana jest w południowych Włoszech, ale pochodzi z Wietnamu i Południowych Chin.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,50 zł

szt.

Herbata Czarna Hawajski Koktail Super Aromat 50g

Herbata Czarna Hawajski Koktail Super Aromat 50g
Herbata Czarna Hawajski Koktail Super Aromat 50g

Opis: Hawajski koktail to czarna herbata z dodatkiem egzotycznych owoców. Jej aromat i smak przywodzą na myśl gorące Hawaje z ich całym czarem.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,90 zł

szt.

Herbata Czarna Królewska Malina Naturalna 50g

Herbata Czarna Królewska Malina Naturalna 50g
Herbata Czarna Królewska Malina Naturalna 50g

Opis: Królewska malina to wyjątkowa w smaku mieszanka na bazie herbaty czarnej z dodatkiem soczystych owoców i aromatycznych róż.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty Herbata wykorzystana do przygotowania mieszanki pochodzi z CEJLONU.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,20 zł

szt.

Herbata Czarna Rajski Ogród Smaczna Egzotyczna 50g

Herbata Czarna Rajski Ogród Smaczna Egzotyczna 50g
Herbata Czarna Rajski Ogród Smaczna Egzotyczna 50g

Opis: Rajski ogród to wyśmienity w smaku czarna herbata o aromacie egzotycznych owoców. Mango, rodzynki i papaja nadają naparowi słodki, owocowy smak. Dodatek płatków róży i płatków bławatka sprawia, że napar ma aromat świeżych kwiatów.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty Herbata wykorzystana do przygotowania mieszanki pochodzi z CEJLONU.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,60 zł

szt.

Herbata Czarna Słodka Pomarańcza Super Smak 50g

Herbata Czarna Słodka Pomarańcza Super Smak 50g
Herbata Czarna Słodka Pomarańcza Super Smak 50g

Opis: Słodka pomarańcza to wyjątkowa w smaku mieszanka na bazie herbaty czarnej i soczystych owoców. Jej smak i aromat to kwintesencja pomarańczy.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Cena:

12,90 zł

Herbata Czarna Śliwka w Cynamonie Mocna Aromatyczna 50g

Herbata Czarna Śliwka w Cynamonie Mocna Aromatyczna 50g
Herbata Czarna Śliwka w Cynamonie Mocna Aromatyczna 50g

Opis: Śliwka w cynamonie to wyjątkowa w smaku mieszanka na bazie czarnej herbaty Cejlon z dodatkiem suszonej śliwki i aromatycznego cynamonu. To doskonałe połączenie smaków i aromatów na zimowe wieczory.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,50 zł

szt.

Herbata Czarna Tradycyjna Masala Chai Mocna 50g

Herbata Czarna Tradycyjna Masala Chai Mocna 50g
Herbata Czarna Tradycyjna Masala Chai Mocna 50g

Opis: Masala chai to aromatyczna, tradycyjna mieszanka na bazie czarnej herbaty. Zwyczaj parzenia czarnej herbaty z korzennymi przyprawami z dodatkiem mleka wywodzi się z Indii, gdzie masala chai można kupić przy straganach na każdej ulicy. Słodko-korzenny napar doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Czarna herbata masala chai to również świetny napar na chłodne wieczory. Zawarte w mieszance przyprawy rozgrzewają. Masala chai doskonale smakuje z dodatkiem mleka.

Herbata czarna
jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 96°C i parzyć około 5-8 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,50 zł

szt.

Herbata Czarna Wiśnia Maraschino Aromatyzowana 50g

Herbata Czarna Wiśnia Maraschino Aromatyzowana 50g
Herbata Czarna Wiśnia Maraschino Aromatyzowana 50g

Opis: Wiśnia marschino to wyjątkowa w smaku mieszanka na bazie czarnej herbaty Cejlon. Powstaje z soczystych wiśni i płatków różanych do suszu herbacianego. Kompozycja ta zainspirowana została słynnym likierem z wiśnie odmiany Marasa.

Herbata czarna jest najbardziej znaną odmianą herbaty. Otrzymuje się ją z prawie każdego rodzaju herbaty zielonej, poprzez poddanie jej procesowi pełnej fermentacji, co powoduje zmianę zabarwienia listków na brązowo. Jednoczesnej przemianie ulegają wszystkie składniki herbaty. Fermentacja powoduje, że garbniki zamieniają się w związki aromatyczne, zmniejsza się udział witaminy C oraz niektórych związków mineralnych. Zieloną herbatę pije się aby ugasić pragnienie, czarną natomiast rozgrzewająco.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 2-3 minuty.

Przygotowanie naparu: Przygotowanie idealnego naparu z herbaty liściastej wymaga staranności i czasu. Oczywiście można zrobić to mniej dokładnie ale wtedy rezultat nie będzie tak doskonały. Woda przeznaczona do parzenia powinna być miękka, powinna zawierać jak najmniej soli mineralnych, a w szczególności soli wapnia i magnezu. Niektóre gatunki herbat nadają się lepiej do parzenia w twardej wodzie, np. gatunki z rejonu Assam.

Zalewanie czarnej herbaty: Herbata czarna powinna być zalewana wodą wrzącą w drugim, tak zwanym białym stadium wrzenia. Jest to moment w którym duża ilość pęcherzyków w wodzie sprawia, że woda wydaje się biała. Woda przegotowana czyli taka, która przeszła w trzecie, mocne wrzenie i duża ilość pęcherzy szybko odrywa się od powierzchni pozbawia napar aromatu odbijając się niekorzystnie na jakości. Woda niedogotowana niedogotowana z pierwszego wrzenia gdy na jej powierzchni pojawiają się pierwsze pęcherzyki obniża jedynie ekstakywność herbaty.

Miarkowanie czarnej herbaty: Dla każdego gatunku miarkowanie suchej herbaty jest różne. Średnio przyjmuje się, że dla uzyskania dobrego naparu na każde 200 ml wody (szklanka) należy użyć od pół do jednej łyżeczki suchej herbaty. Gdy jest to dzbanek o pojemności jednego litra należy dodać jeszcze jedną dodatkową łyżeczkę. Łyżeczka to mniej więcej 2,5 g suchej herbaty.

Dobrze jest także ogrzać czajnik w którym jest parzona herbata, można zrobić to w prosty sposób zalewając go kilka razy wrzątkiem. Następnie należy go wytrzeć do sucha. W kolejnym kroku wsypujemy do niego odpowiednią ilość herbaty, a następnie zalewamy wodą w stadium białego wrzenia.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,90 zł

szt.

Herbata Imbirowa Koreańska 400g ALLGROO

Herbata Imbirowa Koreańska 400g ALLGROO
Herbata Imbirowa Koreańska 400g ALLGROO

Opis: Herbata koreańska imbirowa firmy Allgroo w słoiku o pojemności 400g. Koreańska herbata z imbirem w formie płynnej konfitury o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Rewelacyjna w smaku, a co więcej działa leczniczo. Napój idealny w każdej sytuacji na każdą porę!

Herbata imbirowa ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych, pozytywnie wpływa na górne drogi oddechowe, ból gardła oraz chrypkę. Idealnie spisuje się również jako ciepły napój o niezwykłych walorach smakowych.

Przygotowanie: Dodaj 1-2 łyżeczki na około 250ml gorącą wody - na rozgrzanie, lub zimnej dla ochłody latem.

Proporcje koncentratu można oczywiście zwiększyć lub zmniejszyć wedle własnych upodobań.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

29,50 zł

szt.

Herbata Jujube Koreańska 400g ALLGROO

Herbata Jujube Koreańska 400g ALLGROO
Herbata Jujube Koreańska 400g ALLGROO

Opis: Herbata koreańska o smaku jujube firmy Allgroo w słoiku o pojemności 400g. Koreańska herbata z owocem jujube w formie płynnej konfitury o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Rewelacyjna w smaku, a co więcej działa leczniczo. Napój idealny w każdej sytuacji na każdą porę!

Herbata jujube ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych, pozytywnie wpływa na górne drogi oddechowe, ból gardła oraz chrypkę. Idealnie spisuje się również jako ciepły napój o niezwykłych walorach smakowych.

Przygotowanie: Dodaj 1-2 łyżeczki na około 250ml gorącą wody - na rozgrzanie, lub zimnej dla ochłody latem.

Proporcje koncentratu można oczywiście zwiększyć lub zmniejszyć wedle własnych upodobań.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

31,90 zł

szt.

Herbata Koreańska Konfitura Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI

Herbata Koreańska Konfitura Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI
Herbata Koreańska Konfitura Cytrynowa z Miodem 1kg OTTOGI

Opis: Herbata koreańska cytrynowa z miodem firmy Ottogi w słoiku o pojemności 1kg. Herbata cytrynowa, która połączeniu z miodem tworzy niezwykłą kompozycję o wyjątkowym smaku. Cytryna z miodem ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych, pozytywnie wpływa na górne drogi oddechowe, ból gardła oraz chrypkę. Herbata koreańska idealnie spisuje się również jako ciepły napój o niezwykłych walorach smakowych. Pyszną herbatę można stosować na wiele sposobów, wszystko zależy od naszej wyobraźni. Przygotowując herbatę zalej 1 łyżeczkę koncentratu, 200ml ciepłej wody ( nie wrzątkiem ), dokładnie wymieszaj. Proporcje koncentratu można oczywiście zwiększyć lub zmniejszyć wedle własnych upodobań.

Cena:

79,90 zł

Herbata Mini Prasowana Pu-Erh Tou-Cha 5 Sztuk

Herbata Mini Prasowana Pu-Erh Tou-Cha 5 Sztuk
Herbata Mini Prasowana Pu-Erh Tou-Cha 5 Sztuk

Opis: Pu-erh Tuo-cha to szlachetna, czerwona herbata sprasowana w formie gniazd. Napar jest mocny, jednak jego smak zaskakuje delikatnością i lekko wyczuwalną nutą słodyczy. Pu-erh TUO - CHA uznawany jest za cenniejszą i szlachetniejszą formę herbaty czerwonej niż pu-erh'y sypane.

Daje bursztynowy napar o delikatnym smaku. Idealnie nadaje się do wielokrotnego parzenia. Każda z 5 sztuk Pu-erh'a TUO - CHA zapakowana jest w oddzielną bibułkę.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 95°C i parzyć około 3-4 minuty.

Herbata PU-ERH jest uprawiana jest w Chinach od ponad 1700 lat. Dawniej jej spożywanie było przywilejem cesarza. Herbata produkowana była w niewielkich ilościach według tajemnej receptury. Herbata Pu-Erh jest herbatą czerwoną – częściowo fermentowaną. Ma ona smak bardziej gorzki niż herbata czarna oraz specyficzny, mocny i ziemisty aromat. Aby złagodzić jej smak w krajach europejskich dodaje się do niej aromaty, najczęściej cytrynowe.

Herbata Pu-Erh zawiera bardzo duże ilości związków mineralnych i mikroelementów, teiny, manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych i białka. Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala się jej dojrzewać w odpowiednich warunkach. Najlepsze, a zarazem najdroższe herbaty dojrzewają w grotach przez ponad 50 lat.

Herbata Pu-Erh znana jest jako „morderca tłuszczu”. Zawarte w herbacie związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych, a także pobudzają pracę jelit. Dzięki ulega zmniejszeniu ilość tłuszczu w tkance podskórnej. Badania kliniczne dowodzą, iż u 88% pacjentów pijących regularnie herbatę straciło w ciągu miesiąca od 3-10 kg. Warto podkreślić fakt, że utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Ponadto spadek wagi utrzymywał się. Herbata Pu-erh zawiera najwięcej związków mineralnych i mikroelementów oraz kofeiny (teiny), manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka. Choć smak tej herbaty może być nieco przykry i drażniący, to herbata ta jest niezmiernie korzystna dla organizmu człowieka.

Właściwości herbaty Pu-Erh:

  • napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych, wspomagając przemianę materii - polecana osobom na diecie,
  • pu-erh pity regularnie wspomaga walkę z podwyższonym poziomem cholesterolu, co jest ważne zwłaszcza dla osób zmagających się z miażdżycą i nadciśnieniem,
  • fluor, zawarty w czerwonej herbacie, pomaga wzmacniać zęby i chronić je przed próchnicą,
  • taniny, obecne w naparze Pu-erh, stymulują wydzielanie żółci, pomagając tym samym rozkładać tłuszcze,
  • liczne przeciwutleniacze pochodzące z czerwonej herbaty wspomagają leczenie i profilaktykę chorób nowotworowych oraz pomagają skórze zachować zdrowy i młody wygląd,
  • najlepsze efekty uzyskamy pijąc 5-6 filiżanek czerwonej herbaty dziennie, najlepiej 30 minut po posiłku.

Sposób parzenia: Małą łyżeczkę liści należy zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem przez około 4-5 minut. Napar należy pić zaraz po przyrządzeniu, najlepiej bez żadnych dodatków, gdyż mogą one zneutralizować jego właściwości lecznicze. Można parzyć wielokrotnie. Ponadto warto pamiętać o tym, aby nie pozostawiać listków w naparze, bo stanie się gorzki i będzie zawierał szkodliwe garbniki. Prawidłowo zaparzona herbata powinna mieć na wierzchu pianę.

Specjaliści zalecają picie 3-5 filiżanek herbaty dziennie – najlepiej półgodziny po posiłku.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,90 zł

szt.

Herbata Mleczna Milk Oolong Smak Premium 50g

Herbata Mleczna Milk Oolong Smak Premium 50g
Herbata Mleczna Milk Oolong Smak Premium 50g

Opis: Oolong to półfermentowana herbata. Rodzaj ten bywa nazywany herbatą turkusową lub wulong. Chińska tradycja mówi, że w imbryczku susz herbaciany przyjmuje postać smoka. Stąd inna nazwa tej herbaty – smocza. Oolong to pośrednia grupa pomiędzy herbatami zielonymi a czarnymi, często mylnie określana mianem herbat czerwonych. Oolongi charakteryzują się one niepowtarzalnym smakiem i aromatem z wyczuwalną kwaskowatą  nutą z odcieniem owocowym.

Połączenie herbaty i mleka nie jest czymś nowym. Mleko dodaje się do herbaty m.in. w Anglii, Mongolii, Nepalu i Indiach. W Polsce taka mieszanka znana jest pod nazwą "bawarka", która kojarzy się wszystkim z Bawarią. Przyjmuje się jednak, że jest to napój wywodzący się z kuchni francuskiej i składający się z herbaty oraz syropu z paproci Adiantum capillus-veneris, podawanym na ciepło. Bawarka może być przygotowywana z czarnej herbaty lub z różnych herbat smakowych.

Dla smakoszy bawarki lub poszukiwaczy ciekawych smaków proponujemy Milk Oolong! Jest to najwyższej jakości chińska herbata półfermentowana pochodząca z Anxi w prowincji Fujian. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza specjalnej technice pozwalającej nadać mleczny aromat jeszcze przed wysuszeniem liści. Uzyskany napar ma mocną żółtozłotą barwę i delikatny, mleczny posmak.

Warto nadmienić, iż ów posmak jest efektem techniki obróbki i suszenia liści. Na żadnym etapie produkcji do suszu nie jest dodawany jakikolwiek sztuczny aromat. Mimo zatem unikalnego zabarwienia smaku otrzymają Państwo produkt ALL-NATURAL bez jakichkolwiek - a zwłaszcza sztucznych dodatków. Milk Oolong charakteryzuje się również wieloma właściwościami prozdrowotnymi: wspomaga układ krwionośny oraz immunologiczny człowieka, pozytywnie wpływa na skórę, zęby i kości, pobudza procesy trawienne i poprawia pracę żołądka, pomaga utrzymać właściwy poziom cukru we krwi oraz florę bakteryjną w jelicie grubym, regularne picie herbaty może zmniejszyć ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 90°C i parzyć około 3-5 minut. Herbatę można parzyć wielokrotnie, gdyż ciasno zwinięte, całe liście otwierają się oddając za każdym razem aromat.

Cena:

13,40 zł

Herbata Oolong Smak Premium w Puszce 50g SHAN WAI SHAN

Herbata Oolong Smak Premium w Puszce 50g SHAN WAI SHAN
Herbata Oolong Smak Premium w Puszce 50g SHAN WAI SHAN

Opis: Oolong to półfermentowana herbata. Rodzaj ten bywa nazywany herbatą turkusową lub wulong. Chińska tradycja mówi, że w imbryczku susz herbaciany przyjmuje postać smoka. Stąd inna nazwa tej herbaty – smocza. Oolong to pośrednia grupa pomiędzy herbatami zielonymi a czarnymi, często mylnie określana mianem herbat czerwonych. Oolongi charakteryzują się one niepowtarzalnym smakiem i aromatem z wyczuwalną kwaskowatą  nutą z odcieniem owocowym. Produkt w wygodnej do użycia puszce, co ułatwia przechowywanie i użytkowanie.

Warto nadmienić, iż ów posmak jest efektem techniki obróbki i suszenia liści. Na żadnym etapie produkcji do suszu nie jest dodawany jakikolwiek sztuczny aromat. Mimo zatem unikalnego zabarwienia smaku otrzymają Państwo produkt ALL-NATURAL bez jakichkolwiek - a zwłaszcza sztucznych dodatków. Oolong charakteryzuje się również wieloma właściwościami prozdrowotnymi: wspomaga układ krwionośny oraz immunologiczny człowieka, pozytywnie wpływa na skórę, zęby i kości, pobudza procesy trawienne i poprawia pracę żołądka, pomaga utrzymać właściwy poziom cukru we krwi oraz florę bakteryjną w jelicie grubym, regularne picie herbaty może zmniejszyć ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego.

Sposób przyrządzania: Zalać wodą o temperaturze 90°C i parzyć około 3-5 minut. Herbatę można parzyć wielokrotnie, gdyż ciasno zwinięte, całe liście otwierają się oddając za każdym razem aromat.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

20,90 zł

szt.

Herbata Orzeźwiająca Energia Guarana Energy Tea 50g

Herbata Orzeźwiająca Energia Guarana Energy Tea 50g
Herbata Orzeźwiająca Energia Guarana Energy Tea 50g

Opis: Energy tea guarana to wyjątkowy napar ziołowo-owocowy, który doda Ci energii, pobudzi i wzmocni cały organizm. Zawarta na kompozycji guarana naturalnie budzi i dodaje chęci do działania. Herbaty ziołowe, zwane najczęściej ziołami, to wysuszone i odpowiednio rozdrobnione surowce roślinne, przeznaczone do wytrawiania wodą. Mogą występować w postaci jednoskładnikowej lub wieloskładnikowej, tzw. mieszanki ziołowe. Zioła służą głównie do sporządzania w warunkach domowych wyciągów wodnych, najczęściej przez zaparzanie gorącą wodą, do użytku wewnętrznego (napój) lub zewnętrznego (płukanka, kąpiel, okład).

Picie ziołowych naparów znajduje coraz więcej zwolenników ze względu na ich liczne zalety. Dzięki właściwemu przygotowaniu naparu do wyciągu wodnego przechodzi zwykle znaczna część substancji czynnych występujących w surowcu roślinnym. Najważniejszym kryterium jakości jest tu przecież ilość uwalnianych związków czynnych oraz ich stężenie w roztworze.

Guarana posiada skutki stymulujące i termoregulacyjne, zwiększa czujność psychiczną, powoduje oddalenie zmęczenia, zwiększa wytrwałość i odporność fizyczną. Guarana to tonikum lecznicze, zwalniające przedwczesne starzenie się, odtruwa organizm, jest pożyteczną przy wzdęciach, nadwadze, przy zaburzeniach trawiennych, przy przedwczesnej miażdżycy tętnic. Guarana to delikatny psychostymulator, działa szybko, efektywnie, rewitalizuje ducha i ciało.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temp. 96°C, parzyć 5-8 minut. Herbata ziołowa nie musi wcale ustępować nowocześniejszym postaciom leku, mimo że, jest tylko środkiem profilaktycznym i wspomagającym terapię zasadniczą.

Przygotowanie naparu jest bardzo proste, wręcz podobne do parzenia najzwyklejszej herbaty. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej proporcji pomiędzy rozdrobnionym surowcem a wrzątkiem. Po zalaniu wrzątkiem napar należy odstawić pod przykryciem na pewien czas (można używać specjalnych kubeczków z przykrywką do sporządzania naparów ziołowych). Następnie odcedzić, gdy jest jeszcze ciepły.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,90 zł

szt.

Herbata Owocowa Bora Bora Pyszna Mieszanka 50g

Herbata Owocowa Bora Bora Pyszna Mieszanka 50g
Herbata Owocowa Bora Bora Pyszna Mieszanka 50g

Opis: Bora bora to egzotyczna mieszanka owoców i kwiatów, która swoim smakiem i aromatem zachwyca każdego.

Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,30 zł

szt.

Herbata Owocowa Cynamonowo Jabłkowa Smaczna 50g

Herbata Owocowa Cynamonowo Jabłkowa Smaczna 50g
Herbata Owocowa Cynamonowo Jabłkowa Smaczna 50g

Opis: Cynamonowo jabłkowa herbata owocowa to wariacja na temat jednego z najpopularniejszych ciast w Polsce i na świecie - szarlotki. Aromat cynamonu i pomarańczy delikatnie otacza smak soczystego jabłka. Wspaniała kompozycja dla miłośników tradycji.

Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,80 zł

szt.

Herbata Owocowa Miód i Malina Pyszny Smak 50g

Herbata Owocowa Miód i Malina Pyszny Smak 50g
Herbata Owocowa Miód i Malina Pyszny Smak 50g

Opis: Miód i maliny to kompozycja idealna. Słodki miód i kwaskowate owoce łączą się, dając napar kuszący aromatem i smakiem.

Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,90 zł

szt.

Herbata Owocowa Niebiańska Napar Owocowy 50g

Herbata Owocowa Niebiańska Napar Owocowy 50g
Herbata Owocowa Niebiańska Napar Owocowy 50g

Opis: Herbata niebiańska owocowa to kompozycja aromatycznych i soczystych owoców w połączeniu z delikatnymi płatkami róży, bławatków i słonecznika. Całość charakteryzuje się niezwykle głęboką barwą i mocno owocowym smakiem. Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycja kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką nutkę wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 8 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

9,90 zł

szt.

Herbata Owocowa Różana Pyszna Aromatyczna 50g

Herbata Owocowa Różana Pyszna Aromatyczna 50g
Herbata Owocowa Różana Pyszna Aromatyczna 50g

Opis: Herbata różana owocowa to kompozycja aromatycznych i soczystych owoców w połączeniu z delikatnymi pączkami róży i płatkami słonecznika. Całość charakteryzuje się niezwykle głęboką barwą i słodkim aromatem. Wszystko to jest wstępem do doznań jakie niesie ze sobą wspaniały smak naparu.

Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,70 zł

szt.

Herbata Owocowa Smakowa Wiśnie w Rumie 50g

Herbata Owocowa Smakowa Wiśnie w Rumie 50g
Herbata Owocowa Smakowa Wiśnie w Rumie 50g

Opis: Wiśnie w rumie to prosta a zarazem niesamowita mieszanka na bazie kwiatów hibiskusa i soczystych wiśni. Ich kwaskowaty smak przełamuje słodki, egzotyczny ananas i rodzynki. Całości dopełnia delikatny aromat karaibskiego rumu.

Herbaty owocowe to niezwykła pod każdym względem kompozycję kwiatów, liści, owoców i oryginalnych dodatków. Posiadają przyjemny, tropikalny zapach i smak, który wraz z pierwszym łykiem wnosi w nasze życie słodką porcję wonnej egzotyki.

Sposób przyrządzania: zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,70 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl