Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

Bestsellery

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 599,00 zł 599.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5

Opis

Bunmei Nóż Kuchenny Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 44,5 cm

Długość ostrza – 30 cm

Szerokość ostrza – 3,3 cm

Grubość klingi – 3,7 mm

Waga – ok. 213 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56 - 58
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny leworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny
Długość ostrza: 25 - 33 cm
Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Stal: Molibdenowo-wanadowa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

30 kwietnia 2018

Kupiłem właśnie ten nóż i jestem pod wrażeniem wykonania tego noża tnie idealnie,pozdrawiam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl