Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

Bestsellery

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 365,00 zł 365.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5

Opis

Bunmei Nóż Kuchenny Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 36 cm

Długość ostrza – 21 cm

Szerokość ostrza – 3,2 cm

Grubość klingi – 2,8 mm

Waga – ok. 122 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56 - 58
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 20 - 24 cm
Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Stal: Molibdenowo-wanadowa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

24 maja 2017

Super sklep,lubię robić w nim zakupy.

12 czerwca 2019

ok

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl