



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.




- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Bunmei Nóż Usuba 18cm
towar niedostępny





Opis
Bunmei Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
Rękojeść - drewno magnoliowe
Twardość - 56-57 HRC
Długość całkowita - 31,6 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 175 g
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 56 - 58 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Jednostronny praworęczny |
Stal wielowarstwowa: | Nie |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż do Sushi, Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 16 - 19 cm |
Typ ostrza: | Usuba |
Stal: | Molibdenowo-wanadowa |