



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.




- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Bunmei Nóż Santoku 18cm
towar niedostępny





Opis
Bunmei Nóż Kuchenny Santoku 18 cm
Opis: Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif dwustronny symetryczny)
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18,1 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,9 mm
Waga – ok. 130 g
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści wkształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 56 - 58 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Dwustronny Symetryczny |
Stal wielowarstwowa: | Nie |
Materiał rękojeści: | Tradycyjna Japońska |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 16 - 19 cm |
Typ ostrza: | Santoku |
Stal: | Molibdenowo-wanadowa |