Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa Dostawa !!
Darmowa dostawa (InPost Paczkomaty 24/7) już od 239,00 zł.
  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

Nasze Inne Sklepy i Strony

Sushi-Sklep.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Koszt Dostawy
Opinie Opineo

Bestsellery

Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 515,00 zł 515.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5

Opis

Bunmei Nóż Kuchenny Oroshi 24 cm

Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 56-57 HRC

Długość całkowita – 39 cm

Długość ostrza – 24 cm

Szerokość ostrza – 4,2 cm

Grubość klingi – 4,7 mm

Waga – ok. 264 g

Rękojeść – Drewno magnoliowe

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 56 - 58
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 20 - 24 cm
Typ ostrza: Oroshi
Stal: Molibdenowo-wanadowa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

19 maja 2017

zadowolonny jestem z zakupu.

24 maja 2017

super nóż,utne nim wszystko.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl