Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Algi Nori Sushi
Algi Nori - to produkt niezbędny do przygotowania sushi. To właśnie w arkusz Nori zawijany jest ryż oraz pozostałe składniki.
Glony te są podstawowym gatunkiem wodorostów wykorzystywanych w kuchni japońskiej m.in. do zwijania maki sushi, choć ich zastosowanie jest szersze. Są popularne i cenione ze względu na posiadane witaminy i minerały.
Wyróżniamy kilka ich rodzajów. Każdy charakteryzuje się innym kolorem opakowania.
Dla początkujących polecamy rodzaj Green lub Red, ponieważ są bardziej elastyczne - co znacznie ułatwia zwijanie.
Dla bardziej zaawansowanych odpowiedniejsze będą Silver, Gold oraz Platinum.
W ofercie posiadamy opakowania po 10 lub 50 sztuk.
Algi Nori Sushi
Wodorosty Glony Sushi Nori 50 Sztuk PLATINIUM
Opis: Sushi Nori Platinum - 50 arkuszy. Wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania znanej na całym świecie potrawy sushi. Swoje zastosowanie znalazły również w innych potrawach np. dodawane są orientalnych zup. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Algi do Sushi Nori Gold Premium Class 50 Sztuk NOBI
Opis: Algi Do Sushi Gold - 50 arkuszy. Wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania znanej na całym świecie potrawy sushi. Swoje zastosowanie znalazły również w innych potrawach np. dodawane są orientalnych zup. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Algi Do Sushi Nori 50 Sztuk GOLD
Opis: Wodorosty algi do sushi nori w opakowaniu 50 sztuk GOLD. Wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania znanej na całym świecie potrawy sushi. Swoje zastosowanie znalazły również w innych potrawach np. dodawane są orientalnych zup. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wodorosty Algi Glony Nori Gold 10 Sztuk JHFOODS
Opis: Glony nori gold firmy JHFOODS w opakowaniu 10 sztuk. Algi to nieodłączny element sushi, a także składnik zup japońskich i koreańskich. Hodowane są w specjalnych famach wodnych, gdzie następnie są czyszczone, osuszane i prasowane. Produktem ostatecznym są cienkie kwadraciki, posiadające dużą ilość składników mineralnych i witamin. Nori gold są bardziej chrupiące i kruche od pozostałych kolorów.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Algi Glony Nori Silver 10 Sztuk JHFOODS
Opis: Glony nori silver firmy JHFOODS w opakowaniu 10 sztuk. Yaki nori są to drobno pokrojone i sprasowane algi morskie. Podczas produkcji są delikatnie prażone. Posiadają lekko słony smak. Podstawowy składnik wielu rodzajów sushi. Można je stosować jako składnik dań i sałatek. Opakowanie zawiera 25g alg (10 listków) co wystarcza na bardzo dużo. Nori są bogate w błonnik, witaminy, białka, minerały i pierwiastki śladowe jak wapń, fosfor i żelazo.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Algi Yaki Nori 10 Sztuk ASIA KITCHEN
Opis: Koreańskie algi nori w opakowaniu 10 sztuk firmy Asia Kitchen. Wykorzystywane są w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej. Używa się ich do przygotowania bardzo popularnej potrawy sushi. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie prostokąty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się algi morskie dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Algi Yaki Nori Do Sushi 10 Sztuk HOSAN
Opis: Koreańskie algi nori w opakowaniu 10 sztuk. Wykorzystywane są w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej. Wodorosty są klasy A+ najwyższej jakości. Używa się ich do przygotowania bardzo popularnej potrawy sushi. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie prostokąty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się algi morskie dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wodorosty Algi Yaki Nori Gold 10 Sztuk ITA-SAN
Opis: Koreańskie algi nori w opakowaniu 10 sztuk firmy Ita-San. Wykorzystywane są w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej. Używa się ich do przygotowania bardzo popularnej potrawy sushi. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie prostokąty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się algi morskie dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Glony Algi Nori Green 10 Sztuk JHFOODS
Opis: Algi nori green firmy JHFOODS w opakowaniu 10 sztuk. Idealne wodorosty dla osób rozpoczynających swoją przygodę z sushi. Nie są tak łamliwe jak silver lub gold, są bardziej elastyczne i łatwiej skręca się z nich rolki sushi. Nori są bogate w błonnik, witaminy, białka, minerały i pierwiastki śladowe jak wapń, fosfor i żelazo.
Wysyłka w: 24 godziny
Wodorosty Nori Algi Do Sushi 50 Sztuk RED
Opis: Wodorosty nori red firmy Inaka w opakowaniu 50 arkuszy. W kuchni orientalnej używane, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania sushi. Stosowane również w innych potrawach np. w azjatyckich zupach. Hodowane w specjalnych farmach morskich. Czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wodorosty Nori Algi Do Sushi 6 Sztuk ASIA KITCHEN
Opis: Algi do sushi w małej paczce, dla osób zaczynających przygodę z sushi. To produkt niezbędny do przygotowania sushi, to właśnie od nich rozpoczyna się tworzenie tej rewelacyjnej potrawy. Na wodoroście układa się ryż oraz inne składniki, po czym zawija się za pomocą maty bambusowej. Jakość tych wodorostów jest bardzo wysoka, a produkowane są w Korei.
Wodorosty Do Sushi Nori 6 Listków 15g MR. MING
Opis: Algi do sushi w małej paczce, dla osób zaczynających przygodę z sushi. To produkt niezbędny do przygotowania sushi, to właśnie od nich rozpoczyna się tworzenie tej rewelacyjnej potrawy. Na wodoroście układa się ryż oraz inne składniki, po czym zawija się za pomocą maty bambusowej. Jakość tych wodorostów jest bardzo wysoka, a produkowane są w Chinach.
Wodorosty Nori Algi Glony Do Sushi 50 Sztuk SILVER
Opis: Wodorosty nori SILVER w opakowaniu 50 arkuszy. Wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania znanej na całym świecie potrawy sushi. Swoje zastosowanie znalazły również w innych potrawach np. dodawane są orientalnych zup. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.
Wodorosty Nori Silver Premium Class 50 Sztuk EAT
Opis: Wodorosty nori silver w opakowaniu 50 arkuszy. Wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, głównie w kuchni japońskiej do przygotowania znanej na całym świecie potrawy sushi. Swoje zastosowanie znalazły również w innych potrawach np. dodawane są orientalnych zup. Hodowane w specjalnych „farmach morskich”, czyszczone, osuszane, prasowane w procesie przypominającym produkcję papieru. Efektem końcowym są cienkie kwadraty bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały. W krajach azjatyckich spożywa się je dla wzmocnienia układu krążenia oraz obniżenia cholesterolu.