window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Składniki i Akcesoria Do Sushi

Składniki i Akcesoria Do Sushi.Składniki i Akcesoria Do Sushi

Składniki i Akcesoria Do Sushi

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Japoński Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

9 899,00 zł

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 599,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 189,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Japoński Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 689,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi Praworęczny 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 289,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 989,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Hamokiri 27 cm

Opis: Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa "Hamogiri" odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany "Hone-kiri", co dosłownie oznacza "cięcie kości".

Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 799,00 zł

szt.

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm
Tojiro Aogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 769,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm
Tojiro Aogami Damascus Japoński Nóż Yanagi-Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 699,00 zł

szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 33cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 679,00 zł

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm
Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.
  • nowość

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 24 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 289,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 199,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Sushikiri 21 cm

Opis: Nóż Sushikiri to japoński nóż kuchenny, który jest używany przede wszystkim do krojenia sushi i sashimi. Jego kształt charakteryzuje się długim ostrzem o lekko zakrzywionej krawędzi tnącej. Ostrze jest cienkie i ostre, co pozwala na precyzyjne cięcie ryb i innych składników sushi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 089,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

869,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

869,00 zł

szt.

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 30cm G-14R

Opis: Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

789,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

789,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

789,00 zł

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 27cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 27cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Sashimi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Tako Sashimi 27cm

Tojiro Shirogami Japoński Nóż Tako Sashimi 27cm
Tojiro Shirogami Japoński Nóż Tako Sashimi 27cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

739,00 zł

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410

Rękojeść - brązowa micarta

Twardość - 61 HRC +/- 1

Długość całkowita - 35,9 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 3,1 cm

Grubość klingi - 2,8 mm

Sposób ostrzenia -

Waga - ok. 171 g

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

729,00 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Japoński Nóż Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

729,00 zł

szt.

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 27cm
Satake Shirogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

689,00 zł

szt.

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena:

599,00 zł

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R
Global Japoński Nóż Yanagi Sashimi Praworęczny 25cm G-11R

Opis: Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi(„wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

599,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl