Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Pasta Curry
Pasty curry są to bardzo popularne składniki wykorzystywane w przepisach wielu kuchni orientalnych, zwłaszcza tajskiej i indyjskiej. Są to mieszanki przypraw w formie pasty. Ułatwiają przyrządzanie potraw, gdyż pasta to połączenie wielu ciężko dostępnych składników.
Słowo curry nie odnosi się do jednego dania, ale oznacza sposób przyrządzania potraw.
Pasty curry występują w trzech kolorach: czerwona, zielona i żółta.
Czym się różnią? Przede wszystkim ostrością.
Zielona pasta curry, zdecydowanie najostrzejsza - z zielonych papryczek chili, na drugim miejscu znajduje się czerwona pasta curry z czerwonych papryczek chili, które są mniej ostre niż zielone i najłagodniejsza pasta żółta z dodatkiem kurkumy i to jej zawdzięcza żółty kolor.
Żółta Pasta Yellow Curry 400g LOBO
Opis: Żólta pasta firmy Lobo w opakowaniu o pojemności 400g. Jest lekko ostra, pozwala w łagodny sposób poznać smaki kuchni tajskiej oraz kuchni indyjskiej. Stosowana najczęściej jako zamiennik ostrzejszych zielonej oraz czerwonej pasty curry. Żółte curry jest głównie dodawane do potraw w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym oraz brązowym cukrem. Przepis na kaang ka ree znajduje się w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Pasta Yellow Curry 1kg MAE PLOY
Opis: Żółta pasta curry firmy Mae Ploy w dużym , gastronomicznym opakowaniu 1kg. Jest dość delikatna w smaku. Idealna do przygotowania żółtego curry w prawdziwie tajski sposób. Uchodzi za jedną z najbardziej popularnych past curry, stosowaną w kuchni tajskiej. Używana w kuchni orientalnej, aczkolwiek można ją również stosować w kuchni tradycyjnej. Najszersze zastosowanie znajduje w potrawach mięsnych.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Pasta Curry Saszetka 50g LOBO
Opis: Żółta pasta curry firmy Lobo w opakowaniu 50g. Esencjonalna, ostra pasta, która po wymieszaniu z mleczkiem kokosowym i dodaniem do niej mięsa, daje nam żółte curry. Przepis na żółte curry w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Pasta Curry 400g MAE PLOY
Opis: Żółta pasta curry firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jest to lekko ostra pasta, pozwala w łagodny sposób poznać smaki kuchni tajskiej oraz kuchni indyjskiej. Stosowana najczęściej jako zamiennik ostrzejszych zielonej oraz czerwonej pasty curry. Żółte curry jest głównie dodawane do potraw w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym oraz brązowym cukrem.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Pasta Curry 195g FLYING GOOSE BRAND
Opis: Żółta pasta curry firmy Flying Goose Brand w słoiku o pojemności 195g. Żółta pasta curry to produkt który pozwala w łagodny sposób poznać smaki potraw indyjskich oraz tajskich. Stosowana najczęściej jako zamiennik czerwonej pasty curry oraz zielonej, które są znacznie ostrzejsze. Najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym oraz brązowym cukrem.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Pasta Curry 114g ASIA KITCHEN
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Żółta Lekko Ostra Pasta Curry Vegan Bez Glutenu 400g ASIA KITCHEN
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Pasta Green Curry Saszetka 50g LOBO
Opis: Zielona pasta curry firmy Lobo w opakowaniu 50g. Zbiór tajskich przypraw, pasty krewetkowej oraz dodatków. W połączeniu z mleczkiem kokosowym gotowa pasta tworzy wyśmienitą bazę do zielonego curry. Przepis na zielone curry w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Pasta Green Curry 227g THAI DANCER
Opis: Zielona pasta curry firmy Thai Dancer w słoiku o pojemności 227g. Jedna z najostrzejszych past curry, ostrzejsza niż żółta oraz czerwona. Główny składnik do potrawy green curry. Opakowanie wystarcza do przygotowania potrawy dla 12 osób. Idealnie pasuje w połączeniu z mięsem, owocami morza oraz oczywiście mlekiem kokosowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Pasta Green Curry 1kg MAE PLOY
Opis: Zielona Pasta Curry firmy Mea Ploy w dużej, gastronomicznej puszcze o pojemności 1kg. Dość ostra w smaku. Idealna do przygotowania zielonego curry w prawdziwie tajski sposób. Uchodzi za jedną z najbardziej popularnych past curry, stosowaną w kuchni tajskiej. Używana w kuchni orientalnej, aczkolwiek można ją również stosować w kuchni tradycyjnej. Najszersze zastosowanie znajduje w potrawach mięsnych. Dla złagodzenia pikanterii potraw, można ją połączyć z mlekiem kokosowym, czy też brązowym cukrem.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Pasta Curry 195g FLYING GOOSE BRAND
Opis: Zielona pasta curry firmy Flying Goose Brand w słoiku o pojemności 195g. Pasta ta została zrobiona z wyjątkowych egzotycznych składników. Zielone papryczki chilli nadają jej ostrości, natomiast trawa cytrynowa, limonka oraz kolendra dbają o aromatyczną nutę. Tego rodzaju pasta jest bardzo często wykorzystywana w kuchni tajskiej do różnego rodzaju potraw. Wspaniały dodatek do dań curry.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Pasta Curry 114g ASIA KITCHEN
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Zielona Bardzo Ostra Pasta Curry Vegan Bez Glutenu 400g ASIA KITCHEN
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Warzywna Pasta Curry Saszetka 50g LOBO
Opis: Warzywna pasta curry firmy Lobo w opakowaniu 50g. Aromatyczna, smaczna pasta, dzięki której możemy przygotować przepyszne warzywne curry po tajsku. Do potrawy będziemy potrzebować również gotowaną rybę lub krewetki, warzywa oraz kilka dodatków smakowych. Przepis na warzywne curry w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Żółta Pasta Curry 115g MR. MING
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Mr. Ming znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Mr. Ming są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Zielona Pasta Curry 115g MR. MING
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Mr. Ming znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Mr. Ming są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Tajska Pasta Zielone Curry 113g HOUSE OF ASIA
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry House Of Asia znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Wysyłka w: 24 godziny
Tajska Czerwona Pasta Curry 115g MR. MING
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Mr. Ming znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Mr. Ming są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Wysyłka w: 24 godziny
Sos Do Tajskiego Stir-Fry Kurczak Curry 60g LOBO
Opis: Sos Do Tajskiego Stir-Fry o smaku curry firmy Lobo w saszetce 60g. Bardzo dobry, gęsty sos do samodzielnego przygotowania azjatyckiego dania typu stir-fry. Sos ten można wykorzystać do przygotowania dania na bazie owoców morza, kurczaka, wieprzowiny, warzyw, a także makaronów lub ryżu smażonego. Zgodnie z zaleceniami producenta, zawartość torebki dodajemy do smażonego w woku oleju. Dodajemy np. kurczaka, porządnie mieszamy i smażymy, aż kurczak będzie gotowy. Po czym możemy się cieszyć własnej produkcji daniem stir fry o smaku curry.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Vindaloo Curry Ostra Indyjska Hot 283g PATAKS
Opis: Pasta vindaloo curry ostra indyjska hot firmy Pataks w słoiku o pojemności 283g. Nasza autentyczna mieszanka aromatycznych przypraw, w tym chilli i kolendry, tworzy pięknie zbilansowane danie vindaloo. Złożona mieszanka 12 świeżo zmielonych przypraw, stanowiąca pyszną bazę dla autentycznego indyjskiego dania curry Vindaloo.
Dobrze komponuje się z wołowiną, kozią, wieprzowiną, dorszem, małżami, krewetkami, tilapią, dynią piżmową, kalafiorem, zielonym groszkiem.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tikka Masala Średnio Ostra Indyjska Medium Hot 283g PATAKS
Opis: Pasta tikka masala średnio ostra indyjska firmy Patak w słoiczku o pojemności 283g to złożona mieszanka 12 świeżo zmielonych przypraw, stanowiąca pyszną bazę dla autentycznego indyjskiego dania curry Tikka Masala o średniej ostrości.
Dobrze komponuje się z kurczakiem, jagnięciną, kozą, łososiem, dorszem, przegrzebkami, zielonym groszkiem, serem paneer oraz ziemniakami.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tikka Masala 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Tikka Masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie imbiru i czosnku z nasionami kolendry. Idealnie sprawdza się do przygotowania dania indyjskiego na bazie pasty Tikka Masala. Doskonale komponuje się z ryżem.
Przepis na Kurczak Tikka Masala:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 50g miksu warzyw (zielona papryka, cebula, pomidory)
- 110ml wody
- 1 łyżka śmietany lub jogurtu i dodatkowa do dekoracji
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso z warzywami, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Tikka Masala 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj śmietanę lub jogurt, zamieszaj.
5. Udekoruj śmietaną lub jogurtem.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Tandoori Marynata Łagodna Indyjska Mild 312g PATAKS
Opis: Pasta tandoori marynata łagodna indyjska mild firmy Pataks w słoiku o pojemności 312g. Nasza autentyczna mieszanka aromatycznych przypraw, imbiru i tamaryndowca zapewnia pięknie zbalansowane danie Tandoori. Autentyczna mieszanka imbiru, aromatycznych przypraw i tamaryndowca, aby odtworzyć pięknie zbalansowane danie Tandoori. Tradycyjna marynata w północnych Indiach do mięs, które mają być grillowane, smażone lub pieczone.
Dobrze komponuje się z kurczakiem, warzywami korzeniowymi.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Red Curry Czerwona 400g MAE PLOY
Opis: Czerwona pasta firmy Mae Ploy w opakowaniu 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Unikalny i niezapomniany aromat oraz pikantny smak pasty odnalazł swoich wielbicieli zarówno w kuchni orientalnej jak i kuchni tradycyjnej. Czerwone curry najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Curry jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Panang Curry 400g MAE PLOY
Opis: Pasta panang curry firmy Mae Ploy w puszce o pojemości 400g. Jedna z najbardziej popularnych past, używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Posiada bardzo oryginalny i intensywny aromat a duża zawartość papryczek chili sprawia, że jest naprawdę ostra. Pastę najczęściej dodaje się do potraw z kurczakiem, aby podkreślić smak mięsa. Doskonale łączy się również z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem. Jest tradycyjnym składnikiem wykorzystywanym w kuchni tajskiej.
Producent na opakowaniu udostępnia przepis na prawdziwe curry.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Nam Ya Curry Saszetka 60g LOBO
Opis: Pasta nam ya curry firmy Lobo w opakowaniu 60g. Gotowa pasta do przygotowania rybnej potrawy nam ya curry. Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu potrawa. Przepis na potrawę nam ya curry w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Marynata Indyjska Tandoori Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta tandoori firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Tradycyjna mieszanka przypraw w postaci pasty. Curry tandoori wykorzystywana do przygotowania indyjskiej potrawy tandoori chicken. Wystarczy wymieszać z jogurtem naturalnym lub śmietaną, dodać sól do smaku i sok z cytryny, po czym przygotowaną mieszanką zamarynować kurczaka przez około 4 godziny. Po upływie tego czasu zamarynowanego kurczaka pieczemy w piekarniku, i prawdziwe indyjskie danie gotowe.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Madras Curry Średnio Ostra Indyjska Medium Hot 283g PATAKS
Opis: Pasta madras curry średnio ostra indyjska medium hot firmy Pataks w słoiku o pojemności 283g. Nasza autentyczna mieszanka aromatycznych przypraw, kolendry, papryki i chilli, tworząca pięknie zbalansowane danie Madras. Złożona mieszanka 11 świeżo zmielonych przypraw, stanowiąca pyszną bazę dla autentycznego indyjskiego dania curry z Madrasu.
Dobrze komponuje się z wołowiną, kozą, cielęciną, łupakiem, lucjanem, łososiem, dynią piżmową, kalafiorem, batatami
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Madras Curry 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Madras Curry to pikantne, kremowe i aromatyczne curry na bazie cebuli i pomidorów. Idealnie sprawdzi się do przygotowania indyjskiego curry z kurczakiem.
Przepis na Kurczak Madras Curry:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 150ml wody
- 75ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka śmietanki kokosowej lub zwykłej do dekoracji
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Madras Curry 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj mleko kokosowe, zamieszaj.
5. Udekoruj śmietanką.
Pasta Korma Curry 50g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta Korma Curry to doskonale kremowa, łagodna odmiana curry, wzbogacona orzechami nerkowca i indyjskimi przyprawami. Kompozycja przypraw sprawi, że wasze danie będzie aromatyczne i smakowite. Idealny dla fanów kuchni indyjskiej w wersji łagodniej.
Przepis na Kurczak Curry Korma:
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 200g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 150ml wody
- 2 łyżki śmietany, jogurtu lub mleczka kokosowego
- opcjonalnie: 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych lub świeżej kolendry
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj mięso, smaż 2-3 minuty, aż mięso się zarumieni.
2. Dodaj 1 saszetkę Pasty Korma Curry 50g, smaż 1 minutę, dodaj wodę, zagotuj.
3. Zmniejsz ogień, duś około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Dodaj śmietanę lub jogurt, zamieszaj.
5. Udekoruj orzeszkami ziemnymi lub kolendrą.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Indyjska Mild Curry Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta curry mild firmy Pasco to indyjska pasta o bardzo dobrym smaku i dość aromatyczna. Zawiera mieszankę aromatycznych składników - chili w proszku, olej roślinny, kminek, imbir, czosnek, kurkuma, sól i liście laurowe. Pasta stosowana do dań typu curry wykonanych w prawdziwie indyjski sposób.
Przykładowy przepis proponowany przez producenta: 1. Podsmaż 2 pokrojone w piórka cebule na 2 łyżkach oleju, do momentu kiedy będzie złoto-brązowa. 2. Do podsmażonej cebuli dodaj 500g/600g mięsa lub warzyw oraz 2 łyżki ostrej pasty curry hot firmy pasco oraz szklankę wody. 3. Mięso z warzywami w paście curry duś do momentu kiedy mięso lub warzywa będą ugotowane. 4. Potrawę podajemy z chlebkami naan lub ryżem basmati.
Pasta Indyjska Hot Curry Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta curry hot firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Bardzo dobra i aromatyczna mieszanka pozwalająca na przygotowanie wielu potraw. Curry hot pozwala nam na przygotowanie indyjskiej ostrej potrawy curry.
Pasta Garam Masala Indyjska Bezglutenowa 270g PASCO
Opis: Pasta garam masala firmy Pasco w słoiku o pojemności 270g. Mieszanka wielu orientalnych przypraw i składników. Jest bardzo aromatyczna i gotowa do użycia. Typowa indyjska pasta z wielu przypraw. Sposób przygotowania potrawy garam masala znajduje się w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Do Curry z Makaronem Jajecznym Kao Soi 50g LOBO
Opis: Pasta do curry z makaronem jajecznym firmy Lobo w opakowaniu 50g. Gotowa mieszanka przypraw. Wystarczy do niej dodać mleko kokosowe, mięso, makaron jajeczny oraz wodę aby stworzyć doskonałe tajskie danie znane pod nazwą kao soi. Przepis znajduje się w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Zielona 400g LOBO
Opis: Zielona pasta curry firmy Lobo w opakowaniu 400g. Charakteryzuje się ostrością oraz nieporównywalnym smakiem. Uchodzi za najpopularniejszą pastę stosowaną w kuchni tajskiej. Pasta głównie używana w kuchni orientalnej, aczkolwiek można ją również stosować w kuchni tradycyjnej. Najszersze zastosowanie znajduje w potrawach mięsnych. Dla złagodzenia pikanterii potraw, można ją połączyć z mlekiem kokosowym, czy też brązowym cukrem.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Tikka Indyjska Bezglutenowa 260g PASCO
Opis: Pasta curry tikka firmy Pasco w słoiku o pojemności 260g. Bardzo dobra i aromatyczna mieszanka pozwalająca na przygotowanie wielu potraw. Curry tikka pozwala nam na przygotowanie takich potraw jak: kurczak tikka masala, czy też butter chicken. Rewelacyjna i bardzo prosta w użyciu indyjska pasta curry, średnio ostra.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Panang Saszetka 50g LOBO
Opis: Pasta curry panang firmy Lobo w opakowaniu 50g. Gotowa pasta przygotowana z przypraw, orzechów, pasty krewetkowej oraz innych dodatków potrzebnych do przygotowania prawdziwej tajskiej potrawy - panang curry. Przepis na panang curry w opisie szczegółowym.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Massaman Matsaman 113g HOUSE OF ASIA
Opis: Pasta curry massaman w słoiczku 113g tajskiej firmy House of Asia. Pasta curry Massaman to aromatyczna mieszanka przyprawowa, która jest charakterystyczna dla kuchni tajskiej. Produkt ten jest pakowany w słoiczek o pojemności 113g, który jest łatwy do przechowywania i używania. Pasta curry Massaman firmy House of Asia to doskonały wybór dla miłośników kuchni azjatyckiej, którzy chcą szybko i łatwo przygotować smaczne i zdrowe dania.
Pasta curry Massaman składa się z różnych składników, takich jak cebula, czosnek, kardamon, kumin, kolendra, imbir, cynamon i chili. Te składniki są starannie dobrane i mieszane, aby uzyskać intensywny smak i aromat. Pasta curry Massaman ma charakterystyczny, lekko słodkawy smak z nutą orzechową.
Pasta curry Massaman jest łatwa w użyciu i może być wykorzystywana do przygotowywania różnych dań, takich jak curry z mięsem, warzywami lub ryżem. Wystarczy dodać pastę do woka lub garnka, dodać ulubione składniki i dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie i gotowe do podania. Słoiczek o pojemności 113g firmy House of Asia pozwala na wiele razy użycie pasty curry Massaman, co czyni ją ekonomicznym wyborem dla konsumentów.
Wysyłka w: 24 godziny
Pasta Curry Massaman 400g MAE PLOY
Opis: Pasta curry massaman firmy Mae Ploy w puszce o pojemności 400g. Bardzo popularna pasta używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Jest bardzo ostra dzięki dużej zawartości czerwonych papryczek chili. Często wykorzystywana do dań z wołowiny i wieprzowiny. W połączeniu z mlekiem kokosowym nadaje się praktycznie do każdej potrawy typu curry.
Wysyłka w: 24 godziny