window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże i Tasaki

Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Satoru Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

159,00 zł

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni 18cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Opis: Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm

Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm
Satake Satoru Japoński Nóż Tasak Do Siekania 18cm

Opis: Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

219,00 zł

szt.

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm
Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny 13,5cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Cena:

139,00 zł

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm

Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm
Satake Satoru Japoński Nóż Uniwersalny Santoku 13,5cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

Cena:

139,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

129,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Do Pieczywa 20cm

Opis: Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

109,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena:

109,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

109,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Szefa Kuchni Air Holes 18cm

Opis: Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

119,00 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Uniwersalny 12cm

Opis: Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

Cena:

89,00 zł

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

129,00 zł

szt.

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Cena:

389,00 zł

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Unique AUS-8 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.

Satake Unique Mahogany VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Unique Mahogany VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Unique Mahogany VG-10 Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

549,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 12cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 12cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

159,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 15cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 15cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 15cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

169,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 17cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 17cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Santoku 17cm

Opis: Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Cena:

179,00 zł

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Usuba 16cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Usuba 16cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Usuba 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnącasłuży do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

179,00 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Japoński Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Tasak Chiński Do Krojenia Warzyw i Mięsa 32,5cm Xiao Tian Zi

Tasak Chiński Do Krojenia Warzyw i Mięsa 32,5cm Xiao Tian Zi
Tasak Chiński Do Krojenia Warzyw i Mięsa 32,5cm Xiao Tian Zi

Opis: Chiński tasak nóż szefa kuchni w stylu kuchni chińskiej o długości 32,5cm. Używany do krojenia i szatkowania warzyw, owoców oraz mięsa. Dzięki szerokiemu i cienkiemu ostrzu doskonale sprawdza się zarówno przy dzieleniu produktów na kawałki, jak i przy precyzyjnym krojeniu na talarki, słupki, a nawet bardzo drobnym siekaniu. Posiada szerokie zastosowanie stanowi wygodne i uniwersalne narzędzie do przygotowywania i garnirunku orientalnych potraw.

Wykonany w całości ze stali nierdzewnej i znakomicie zaostrzony, bez trudu wsiąka w twarde warzywa oraz kroi mięso. Bardzo ostre i wytrzymałe ostrze – wykonane ze stali nierdzewnej, ostrzone dwustronnie.

Metalowa rękojeść – niezawodnie trwała, znakomicie dodaje stabilności i obciąża cięcie.

Szerokie zastosowanie – jeden nóż do porcjowania mięs oraz krojenia i szatkowania warzyw, grzybów, owoców.

Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło, czy kamień !

Specyfikacja: długość ostrza: 214mm, szerokość ostrza: 102mm, długość całkowita: 325mm, ostrzenie: dwustronne, waga: 460g, ostrze: stal nierdzewna HRC 53 (+/-1).

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

99,80 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

289,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

289,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

299,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

249,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

349,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

199,00 zł

szt.

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

389,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

339,00 zł

szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

449,00 zł

szt.
  • nowość

Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL

Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL
Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 499,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18

Opis: Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

639,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Szynki i Łososia 31cm G-10

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Szynki i Łososia 31cm G-10
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Szynki i Łososia 31cm G-10

Opis: Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

499,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm G-21

Global Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm G-21
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm G-21

Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

429,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 15cm GS-11

Global Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 15cm GS-11
Global Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 15cm GS-11

Opis: Poręczny, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia miękkich produktów, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności, a pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować ruchy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

349,00 zł

szt.

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30
Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30

Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

589,00 zł

szt.

Global Japoński Komplet 5 Noży w Białym Bloku GKB-52CW

Global Japoński Komplet 5 Noży w Białym Bloku GKB-52CW
Global Japoński Komplet 5 Noży w Białym Bloku GKB-52CW

Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.

Cena:

1 999,00 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl