window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Submit
Kategorie Blog

Noże i Tasaki

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm

Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm
Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Japoński Nóż Miroshi Deba 27 cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

5 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

6 499,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 999,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Sakimaru 30 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

4 199,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

3 399,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 689,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Sakimaru 27 cm

Opis: Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 799,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Japoński Nóż Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

2 299,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 249,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Kengata 16 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Kengata 16 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Kengata 16 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Cena:

949,00 zł

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Opis: Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Kengata 16 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Kengata 16 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Kengata 16 cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Opis: Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Kengata 16 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Kengata 16 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Kengata 16 cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Opis: Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Kengata 16 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Kengata 16 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Kengata 16 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Santoku 17 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Santoku 17 cm

Opis: Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

949,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

989,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Szefa Kuchni 24 cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 149,00 zł

szt.

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Seiren Japoński Nóż Uniwersalny 15 cm

Opis: Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

739,00 zł

szt.

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm
Satake Aogami Pro Japoński Nóż Sashimi Yanagiba Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.
  • nowość

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 12cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 12cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

959,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 16,5cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 16,5cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 399,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 089,00 zł

szt.

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm
Satake Aogami#2 PRO Japoński Nóż Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

1 199,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl